Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem probléma a Megadeth számára, hogy az FFDP a közös turné főzenekara

A Megadeth számára egyáltalán nem probléma, hogy a Five Finger Death Punch vendégeként játszanak jövőre Európában, és mentális szempontból is fontos nekik a turné – mondta el David Ellefson. A körút február 20-án Budapestet is érinti.

1110mega

Február 20-án Budapesten is fellép a Megadeth a Five Finger Death Punch és a Bad Wolves társaságában. Amikor kiderült a koncertsorozat híre, többen is értetlenségüknek adtak hangot a turné erőviszonyai láttán, pedig lemezeladási szempontból elég egyértelműen a Five Finger Death Punch áll magasabban a ranglétrán napjainkban, hiába tekinthet vissza sokkal régebbi múltra a Megadeth. Összehasonlításként: a magyar származású Zoltan Bathory vezette FFDP az évtized legsikeresebb metalcsapata, amelynek a legutóbbi, még viszonylag friss And Justice For None-t leszámítva minden eddigi sorlemeze arany- vagy platinastátuszba került az Egyesült Államokban. Eközben a Megadeth utolsó aranylemeze az 1999-es Risk, utolsó platinaalbuma pedig az 1997-es Cryptic Writings volt a tengerentúlon. (Előbbi státuszhoz 500 ezer, utóbbihoz 1 millió eladott példány szükséges odaát – a legutóbbi Dystopiából olyan 150 ezer darab ment el a tengerentúlon, ami persze így is kiemelkedő eredménynek számít napjainkban a műfajban.)

A nemzetközi piacon szintén lényegesen jobban teljesít ma már a Death Punch, David Ellefson szerint pedig semmi gond nincs azzal, hogy speciális vendégként játszanak majd a bulikon egy fiatalabb csapat előtt. „A srácok a Five Fingerből jó barátaink”, indokolta a döntést a basszer. „Végignéztük, ahogy feljöttek a ranglistán mögénk. Baromi jól fut a szekerük, nagyon sikeresek, és keményen meg is dolgoztak ezért. A siker minden morzsáját megérdemlik, és tök jó lesz így ez az egész. Alapesetben persze önállóan szoktunk átmenni Európába, fesztiválozunk, és mellette megvizsgáljuk, milyen módon adhatunk headliner koncerteket. Vagy beszállunk valamilyen csomagturnéba, amivel körbeutazzuk a kontinenst ahelyett, hogy csak fesztiváloznánk. Szerintem ez egy jó megoldás most. Nagy csarnokokról, arénákról beszélünk, sok néző lesz a bulikon, szóval lesz mit ünnepelni.”

David nem rejtette véka alá: fontos, hogy jelen helyzetben minél több cél lebegjen a zenekar előtt, hiszen Dave Mustaine torokrák-kezelése épp mostanában fejeződik be. A csapatnak a szóban forgó európai körút lesz az első turnéja a frontember betegségének diagnózisa óta. „Múlt héten beszéltem Dave-vel”, mondta Ellefson. „Úgy gondolom, most különösen lényeges, hogy legyen valami, amit várhatunk, és egyben jó motivációt is jelent számunkra. Dave harcos típus, épp gyógyulófélben van, nagyon köszönjük mindenkinek az imákat és a jókívánságokat. Tényleg jólesik mindnyájunknak, hogy vár ránk valami az új évben. Olyan optimista kicsengése van.”

A koncert február 20-án lesz a Papp László Sportarénában. Jegyek a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül kaphatók. Részletek a koncertről itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 goodbye 2019-10-04 19:41
Valamiért kevésbé tűnik cikinek, mint amikor a Slayer nyitott a Sliplnotnak.
Idézet
 
 
#1 Kovács Pál 2019-10-04 06:41
Ha van avokádó akkor nincs probléma:-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.