Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem igazán látom, hogy a Savatage dolog ismét összejönne”

Jon Oliva ismét leszögezte: a Trans-Siberian Orchestra annyira jól fut, hogy senkinek sincs kedve megszakítani a sikersorozatot egy Savatage újjáalakulás kedvéért. A zenész ezzel egyidőben ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a klasszikus amerikai power metal banda utolsó felállása ma is együtt van, csak éppen a TSO keretei között.

„Mindenki azt hajtogatja, hogy a Savatage-nak vége, de szerintem az emberek nem veszik észre, hogy a zenekar továbbra is együtt van, csak éppen egy másik formációban, a Trans-Siberian Orchestrában, és még több ember társaságában", mondta Oliva a Metal Blastnek. „Ha megnézed, ott van jon Oliva, Paul O'Neill, Al Pitrelli, Chris Caffery, Johnny Middleton, Jeff Plate... A Savatage összes tagja szerepel a lemezeken, és legtöbbünk a turnékon is részt vesz. És ez az egész annyira jól fut, hogy senki nem látja értelmét félbeszakítani a Savatage miatt. Ha Savatage-t akarsz hallani, gyere és nézz meg engem élőben. Én vagyok az eredeti énekes, vagyis ha én játszom Savatage-t, az sokkal inkább annak hangzik majd, mintha bárki más tenné. Éppen ezért is csinálom ezt a projektet: a rajongók kedvéért. Meg persze mert én is imádom ezeket a nótákat, és nem igazán látom, hogy a Savatage dolog ismét összejönne, hiszen a Trans-Siberian Orchestra annyira népszerű és annyi időt vesz igénybe. Egyszerűen nem lehetséges beiktatni a Savatage-t. Hacsak nem akarnánk készíteni egy lemezt, aztán csinálni egy turnét, de ez meg ugye egy évbe telne, mivel nem csinálnánk meg a dolgot kizárólag a pénzért. Nincs szükségünk pénzre, és a Savatage sosem a pénzről szólt, ahogyan a Jon Oliva's Pain sem arról szól. A zenélés szeretete, a dalok és a rajongók kedvéért csinálom. Elhiheted, hogy egy vasat sem látok belőle, sőt, állati sokat bukok rajta. De nem érdekel: mosolygok, és kurva jól érzem magam."

Ami a Pain terveit illeti, Oliva elmondta: dupla, rendhagyó albumban gondolkodik, amelynek első fele egy hagyományosabb Pain lemez lesz, a második pedig amolyan Avantasia-mintájú sztárparádé. „Tobias Sammet fantasztikus munkát végez, de nekem sajnos nincs olyan bazisok időm, mint neki, hogy megírjak egy teljes történetet. De pár haver jön majd különböző bandákból", tette hozzá.

Jon Oliva jelenleg az 1987-es Hall Of The Mountain King lemez anyagával turnézik Európában, a körút csúcsa július 12-én lesz a balingeni Bang Your Head!!! fesztiválon, ahol Chris Caffery is fellép majd a Painnel.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 ujper 2012-07-09 12:54
Persze ott van a Savatage a TSO-ban, de a TSO az mégiscsak egy cukormázas-hópihés musicaldolog, a Savatage pedig egy patent metalzenekar volt.

A Jon Oliva's Pain mondjuk eléggé adja a Savatage-feelinget (főleg ha a régi, még fel nem használt demókat szedi elő az öreg), de én a Dead Winter Dead/Wake Of Magellan kettőssel szerettem meg a bandát, és még mindig várnám, hogy Zachary és Jon együtt adja a Savatage hangját.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.