Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem fog többé zenélni Henry Rollins: „Már azelőtt leálltam, hogy el kellett volna kezdenem kutyaként pitizni a vacsorámért”

Utoljára húsz éve jelentkezett friss dalokkal Henry Rollins, és ha hihetünk az énekesnek, ez már így is marad: egy interjúban arról beszélt, hogy egyszerűen nincs több mondanivalója ebben a formában, nosztalgiázni pedig sosem szeretne.

1228rollins

A Rollins Band 2001-es Nice albuma óta nem adott ki friss dalokat Henry Rollins, és 2006 óta nem is turnézott a zenekarral. Az énekes azóta elsősorban spoken word előadásokkal járja a világot – vagy legalábbis járta azt a járvány előtt –, és mint Rick Rubin podcastjében, a Broken Recordban elmondta, a jövőben sem tervez visszatérni az aktív zenéléshez. „Nagyon okos döntés volt, amikor még fiatalabb koromban egy reggel felébredtem, és azt mondtam: befejeztem a zenélést. Nem utálom, egyszerűen csak nincs bennem több dalszöveg. Kifogyott a fogkrém a tubusból – fejtegette a 60 éves frontember. – Nem sokkal később felhívtam a menedzseremet is, és közöltem vele a döntésemet. Olyan 15 százalékban helyeselte is… Egyből azt mondta, hogy ne csináljam ezt, én meg: de igen. És óriási szerencsémre épp elég filmszerep, szinkron, dokumentumfilmes meló, írás, előadás jött szembe, így aztán elfoglaltabb vagyok manapság, mint valaha. És már azelőtt leálltam, mielőtt el kellett volna kezdenem olyanokat kérdezni a színpadon, hogy hé, srácok, emlékeztek erre? Nem kellett elkezdenem kutyaként pitizni a vacsorámért.”

Rollins saját bevallása szerint nem tud azonosulni a régi slágereikkel haknizó rocksztárokkal, és ő maga sosem szeretne a nosztalgiára építeni. „Folytattam egy csomó baráti beszélgetést különböző rocksztárokkal: mondtam nekik, hogy kimész a színpadra, és negyven éve minden egyes nap ugyanazokat a dalokat nyomod… És erre az egyikük, akit nagyon szeretek, annyit mondott: igen, mert ezt akarják az emberek. Arról szól az egész tevékenysége, hogy lenyomja a show-t, mindenki megőrül, mert eljátssza, amit a közönség hallani akar, és mindannyian boldogok. Megkérdezte, hogy én eszerint nem ilyen vagyok? És nem, nem igazán. Ha a közönségnek bejön, amit csinálok, az nyilván tök jó. De ha nem, hát nyugodtan haragudjanak rám. Nem nekem való az ilyesmi. Szívesebben vállalok kockázatot.”

 

Hozzászólások 

 
#5 cápaidomár 2021-12-29 16:21
Idézet - White Sunday:
Kár, hogy a "színészetben" nem gyakorol némi önkritikát, azt is hagyhatná nyugodtan a fenébe, mert a zenéléssel ellentétben az sosem ment neki sajnos :(

Kb. ugyanezt írtam volna én is.
Idézet
 
 
#4 White Sunday 2021-12-29 13:07
Kár, hogy a "színészetben" nem gyakorol némi önkritikát, azt is hagyhatná nyugodtan a fenébe, mert a zenéléssel ellentétben az sosem ment neki sajnos :(
Idézet
 
 
#3 Gábor 2021-12-29 12:53
Igaza van. Ha már nincs mondanivalója, mit erőlködjön? Főleg, hogy van bőven más elfoglaltsága, amiből remekül megél.
Idézet
 
 
#2 mthomka 2021-12-29 08:43
Teljesen megértem amit mond, bár ő azon kevesek (5-10 előadó) egyike, akitől még 2001 után is meg tudnék hallgatni pár lemezt.
Idézet
 
 
#1 Montsegur 2021-12-28 19:08
Nagyot nőtt a szememben.

Mondjuk eddig se volt kicsi. A Szemtől szemben egyik nem túl hihető és - valószínűleg nem szándékosan - vicces jelenete, amikor a két fejjel kisebb Al Pacino simán földre viszi a Rollins alakította testőrt :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.