Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem érezzük a motivációt egy új lemez megírásához”

Habár az utóbbi hónapokban többször is belengették, minden jel arra utal, hogy egyelőre nem készül új Deep Purple nagylemez. Ian Gillan énekes egy aktuális interjúban azt mondta: a banda jelenleg nem érzi magát kellően motiváltnak ahhoz, hogy hat év után végre nekidurálja magát és friss dalokkal rukkoljon elő.

„Az a helyzet, hogy szétturnéztuk magunkat”, mondta Gillan az Express & Starnak. „Tavaly negyvennyolc országban koncerteztünk, és egyszerűen annyit voltunk úton, hogy jelenleg nem érezzük a motivációt egy új lemez megírásához. Spanyolországban idén volt egy szabad hetünk, amit eredetileg írásra szántunk, ám hogy őszinte legyek, az idő nagyrészét a bárban töltöttük. Remekül éreztük magunkat, de semmi igazán értelmes nem származott belőle. Azt hiszem, ahhoz, hogy az ember előre tudjon lépni egy lemezkészítés során, valamiféle célpontra van szükség: például határidőre kell dolgoznod, ami megadja a melóhoz a szükséges nyomást. Ha van határidő és nyomás, kész leszel. Nekünk azonban igazság szerint nem igazán vannak most terveink… A dolgok persze mindig is kaotikusan mentek nálunk, különösen, mióta ismét itt vagyok. Soha semmit nem voltunk képesek normálisan megtervezni előre. Ha tudnánk tervezni, szerintem az is lehet, hogy már nyugdíjba mentünk volna!”

Ian ugyanakkor nem zárta ki, hogy készül még Deep Purple lemez, csak éppen nem mostanában. „Az emberek szeretnek azzal foglalkozni, amiben jók, amit élveznek, amiből ki tudnak venni valamit. Amíg szórakoztató ez az egész, addig nagyszerű, és csinálni is fogjuk, még ha közben mindannyian öregszünk is. Azt hiszem, talán lesz majd még egy lemez. És ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem írok mindennap dalokat. De a mai napom például szabadnap, és ez jelen esetben azt jelenti, hogy végig az irodában ülök: délelőtt interjúkat adok, délután pedig talán lesz időm foglalkozni azzal a két-három érdekes ötlettel, amiken mostanában dolgoztam. Minden nap írok, szóval ha elérkezik a lemezkészítés ideje, én biztosan nem leszek dalhiányban…”

„Volt némi egyet nem értés a bandában azt illetően, csináljunk-e még egy albumot vagy sem”, ismerte el nyár elején Roger Glover basszusgitáros a QMI Agencynek. „A lemezekből már egyáltalán nem jön be pénz. Én úgy gondolom, a Deep Purple albumbanda, és akkor is albumokat kell készítenie, ha ráfizetünk, hiszen ez a zenekar lényege. Lehet, hogy túlságosan ragaszkodom a hagyományokhoz, de akkor is tartom, hogy meg kell maradnunk azoknak, akik vagyunk. Fejlődhetünk a zenénkkel, de a saját szabályaink szerint. Ezzel a világon semmi gond nincsen. Egy lemeznek pedig mindig az adott pillanatot kell megörökítenie az időben. A hozzánk hasonló történelemmel rendelkező zenekaroknál pedig rengeteget jelentenek ezek a pillanatok.”

Rogerék legutolsó albuma, a Rapture Of The Deep 2005 őszén került a boltokba, ilyen hosszú idő pedig még sosem telt el két Purple album között (természetesen azt az 1976-ban kezdődött nyolcéves időszakot leszámítva, amikor a csapat nem létezett). A Rapture Of The Deep megjelenése óta a banda három hagyományos koncertet is játszott Magyarországon: 2006-ban és 2007-ben a Sportarénában, tavaly pedig a Népstadion Szoborparkjában, a Stargarden Fesztiválon léptek fel.

Gillan hangja idén a Whocares projekt kétszámos jótékonysági EP-jén volt hallható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.