Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem akarok tizenöt-húsz évet várni, mire valaki azt mondja: hé, ez egy nagyon jó lemez volt!”

Két albumot is elkészített az elmúlt időszakban a Smashing Pumpkins, amelyek közül a Tommy Lee által feldobolt Monuments To An Elegy 2015 legelején, a Day For Night pedig valószínűleg a jövő év végén jelenhet meg. Billy Corgan szerint azonban a fogadtatáson múlik majd, lesz-e később folytatás.

„Nem akarok tizenöt-húsz évet várni, mire valaki azt mondja: hé, ez egy nagyon jó lemez volt!”, mondta Corgan a The Chicago Tribune-nak. „Miközben az albumot az a hétezer ember vásárolja meg, aki még mindig odafigyel ránk… Ha befejeződik az ehhez a lemezhez kapcsolódó kör, vagy lehorgonyozom a hajót, és azt mondom, ennyi volt, vagy lesz egy új hajóm, amivel tovább járhatom a tengert.”

Billynek persze jó oka van arra, hogy csapata másodszori feloszlatásán gondolkodjon. „Ma nehezebb felkelteni az emberek figyelmét, mint valaha, hiszen egy csomószor azon kapsz mindenkit, hogy inkább a telefonját babrálja… Hogyan törsz át ezen a ködön előadóként? Hogyan találod meg az utadat, miként közlöd a közönséggel, hogy még mindig számítasz? Egyáltalán hogyan kérdezed meg tőlük: miért van az, hogy egyes velem egyívású zenészekre kortárs előadóként tekintenek, nekem meg közben egész életemben a Siamese Dreamet kell játszanom? Egy idő után eljutsz arra a pontra, hogy megvívod ezt a küzdelmet, vagy távozol a színről.”

Corgan pár év szünet után 2005-ben alakította újjá a ’90-es évek egyik meghatározó alternatív rockcsapatát, de azóta nem igazán sikerült felnőnie az előzményekhez: az új produkciókat a szakma és a közönség is hűvösen fogadta.

 

Hozzászólások 

 
#3 Bronson999 2014-08-31 19:33
Kicsit fura amiket mondd... ha jól emlékszem a Teargarden by kaleidyscope előtt is ugyanezt nyilatkozta, aztán csak csinált egy nagylemezt. A Zeitgeist egy hatalmas album, kétségtelen. De hogy rajta kívül már senki sincs a csapatban, meg a meghallgatáson az volt a fontos hogy csaj legyen a basszer, meg ázsiai a gitáros az nagyon cinkes... Az Oceania kellemes hallgatnivaló, nem több számomra...
Idézet
 
 
+2 #2 TelekiPál 2014-08-31 14:55
Vannak akik egyszerűen képtelenek felfogni, hogy kiégtek és annál a 7000-nél több embert mégegyszer a büdös k.rva életben nem fognak megszólítani.
Idézet
 
 
+6 #1 Final Command 2014-08-31 10:36
Én a Siemase Dream-et és a Mellon Collie-t is kb. 15 évvel a megjelenésük után fedeztem fel, hogy mekkora zseni zenék.

Egyébként szerintem a Zeitgeist kifejezetten erős lemez és az Ocaenia-t is szeretem, a Machina lemezeknél mind a kettő jobb.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.