Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tommy Lee dobolja fel a Smashing Pumpkins új albumát

0511billytommyBilly Corgantől igazából semmiféle húzás nem meglepő, hiszen a Smashing Pumpkins frontembere is volt már minden az elmúlt több mint húsz év folyamán, csak éppen akasztott ember nem, de ezúttal azért mégis sikerült újat mutatnia a táborának: a banda jövőre esedékes új nagylemezén egy igazi legenda dobol majd.

Tommy Lee, a Mötley Crüe dobosa játssza majd fel a jövőre esedékes új Smashing Pumpkins album, a Monuments To An Elegy dalait. Mindez kilenc számot jelent, és egyelőre nem tudni, miként érinti Mike Byrne státuszát, aki 2009 óta dobol a zenekarban. „Az ötlet Jeff Schroedertől, a gitárosunktól jött", magyarázta a döntést Corgan. „Mondtam valami olyasmit, hogy az egyik dalhoz valami olyan arcot kellene kerítenünk, mint Tommy Lee, mire megkérdezte: akkor miért nem keressük meg egyből őt? Így aztán megkörnyékeztem Tommyt az ötlettel, lejátszottam neki a nótákat, amelyeken olyan keményen dolgoztam az elmúlt időszakban, és megbeszéltük, hogyan dolgozhatnánk együtt a legkényelmesebben a stúdióban."

A Lee-vel készülő új Smashing Pumpkins album Billy szerint epikus jellegű, illetve roppant gitárcentrikus, és a dobos játéka is nagyon sokat tesz hozzá a számokhoz. „Tommy hihetetlenül erőteljesen dobol, de mint azzal rengeteg rajongó is tisztában van, ezt nemcsak úgy a semmibe teszi: fantasztikus füle van a zene egészéhez, és úgy játszik, hogy azzal még izgalmasabbá teszi a dalokat. Ezt a fajta tehetséget egyedül John Bonhamnél meg a Led Zeppelinnél hallottam korábban, ahol a kőkemény, súlyos dobolás is képes volt egyszerre nagyon lágy és kifejező lenni. Először egyébként 1991-ben találkoztunk, amikor lejött az egyik bulinkra, és azóta is számtalanszor futottunk össze a legkülönbözőbb helyeken. Ugyanúgy imád mindig új technológiákat kipróbálni, akárcsak én, és emellett nagyszerű, kedves ember is, akivel jó egy levegőt szívni. Nem is kerestem volna meg, ha nem bízom abban, hogy valami olyasmi sülhet ki az együttműködésünkből, amire mindketten büszkék lehetünk."

Mivel Tommy júliustól már a Mötley Crüe búcsúturnéján játszik, a Monuments To An Elegy dobfelvételei a következő hetekben befejeződnek, és koncertezni természetesen nem ő fog a csapattal. Billy egyébként nem kizárólag ezen az anyagon dolgozik, augusztus közepéig egy második, Day For Night című lemezt is be szeretne fejezni. Elsőként azonban a Howard Willing producerrel készülő Monuments jön majd ki valamikor jövőre.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.