Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem a nyolchúros gitárokon elővezetett breakdownokról szól a zenénk”

0805docKicsit mintha lassulna a God Forbid vonata, legalábbis másra nem tudunk következtetni abból, hogy a New Jersey-i modern metalosok főnöke, Doc Coyle gitáros jelenleg két másik csapattal is mozgolódik. Ezek közül azonban csak az egyik játszik saját dalokat, a másik igazi okleveles hakniformáció, de jó nevekkel.

Egyelőre még nincs neve annak a formációnak, amelyet a God Forbid agya, Doc Coyle gitáros alapított egy Ravi nevű énekessel, Moe Watson dobossal és Aden Oxenreiderrel basszer/billentyűssel. A csapat Doc saját bevallása szerint elsősorban olyan előadók nyomdokain halad zeneileg, mint a Tool, a Muse, a Radiohead, a Pink Floyd és a Karnivool, és jelenleg egy másik gitárost is keresnek soraikba – olyat, aki szigorúan nem metalos beállítottságú, és otthon van az atmoszférikus hangzásképek megteremtésének világában. „Muszáj hangsúlyoznom, hogy ez egy rockbanda, nem egy metal csapat. Ezért is preferálnék inkább egy nem metalos gitárost, de bárkit szívesen látok, ha megérti, hogy ez a zene nem a nyolchúros gitárokon elővezetett breakdownokról és a 220-as tempójú sweep pickingről szól”, mondja Doc. Alább bele is lehet hallgatni, miben gondolkodnak.

A másik formáció neve Paradise City, és mint nevéből is sejthető, metal, hard rock és alternatív klasszikusokat játszik. Doc mellett a csapat többi tagja is ismert név: az énekes Tommy Vext (Vext, Snot, Divine Heresy), a másik gitáros Matt Wicklund (God Forbid, Warrel Dane), a basszer Acey Slade (Dope, Murderdolls), illetve szintén basszusgitározik benne Jennifer Arroyo (Suicide City, Kittie) is, a dobos pedig Moe Watson.

A God Forbid legutóbbi lemeze tavaly jelent meg Equilibrium címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.