Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Négyesben rockrádiózik az In Flames

Svédország legnagyobb rockrádiója, a Bandit Rock az In Flames stúdiójából köszönti majd a hallgatókat január 10. és január 14. között a reggeli csúcsidőben, ahol a zenekar éppen új lemezén dolgozik – az elsőn, melyen nem szerepel Jesper Strömblad gitáros, aki idén februárban lépett ki a bandából.

Az In Flames éppen Roberto Laghi (lásd még Hardcore Superstar, Sonic Syndicate) segítségével rögzíti új albumát Göteborgban. A lemeznek egyelőre nincs címe, de a tervek szerint valamikor májusban vagy júniusban kerülhet majd a boltokba: soha korábban nem telt még el ennyi idő két In Flames album között, hiszen a legutóbbi A Sense Of Purpose 2008 tavaszán jelent meg. A stúdióból jelentkező rádióműsorban élő zenélés éppúgy lesz majd, mint exkluzív interjúk a négyesre fogyatkozott banda tagjaival.

A zenekar nem állította Jesper Strömblad helyére a turnékon kisegítő Niclas Engelint, a stúdióban négyesben dolgoznak, vagyis minden gitártémát Björn Gelotte játszik fel az albumra. Arról, hogy ez mennyire nyomja majd rá a bélyegét a zenei irányvonalra, egyelőre semmit sem tudni, de annyi bizonyos, hogy az alkoholproblémái miatt távozott Strömblad a csapat alapembere volt. Az In Flames igyekszik minden fórumon hangoztatni, hogy az ajtó mindig nyitva áll Jesper számára, a 2009 elején elvonóra távozott, majd egy évvel később a bandából hivatalosan is kilépett gitáros azonban egyelőre azt állítja, döntése végleges.

Kapcsolódó hír, hogy a banda új amerikai kiadója, a Good Fight Music újra a boltokba juttatta a régebbi In Flames albumokat az 1996-os The Jester Race-től a 2004-es Soundtrack To Your Escape-pel bezárólag.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.