Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nagyon szeretnék elkészíteni egy utolsó, tényleg kiváló Mercyful Fate-lemezt”

0731mfPénteken jelenik meg Satan’s Tomb címmel a Mercyful Fate két gitárosa által alapított Denner / Shermann zenekar első minialbuma. Hank Shermann egy friss interjúban ismét kijelentette: mindenképpen szeretne még készíteni egy lemezt eredeti csapatával is.

„Jelenleg semmi konkrét és teljes tervünk nincsen, de pár éve beszélgettem róla King Diamonddal, hogy amikor van rá lehetőség, idő, és értelmét is látjuk, megcsináljuk”, mondta a Metal Wani kérdésére Shermann, amikor arról faggatták, lesz-e még valaha Mercyful Fate-lemez, illetve -turné. „A Metal Blade-del is még mindig él a szerződésünk, amely alapján egy albumot még le kell adnunk nekik. Én személy szerint nagyon szeretnék elkészíteni egy utolsó, tényleg kiváló lemezt. Talán néhány kiemelt koncertet is adhatnánk, de mindennek a megfelelő időzítéssel kell történnie. Biztos vagyok benne, hogy valamikor össze is jön. Szégyenteljes lenne, ha nem így történne…”

A dolog időzítése elsősorban persze King Diamondon múlik. „King most éppen turnézik, aztán hamarosan felveszik az új lemezt a saját csapatával, amit valószínűleg megint turnézás követ. De nagyszerű hír, hogy King rendkívül aktív, és marha jó formában is van, akárcsak Michael és én, vagy Timi Hansen. Vele például nemrég jammeltünk is együtt párszor. Szóval annyira még azért nem vagyunk öregek…”

0927dennershermanncA legendás dán heavy metal-zenekar utolsó nagylemeze 1999-ben jött ki 9 címmel, a csapat 2000 óta inaktív. Csupán 2008-ban jöttek össze egy rövid időre, amikor két klasszikus dalt újravettek a Guitar Hero: Metallica videójáték kedvéért, majd 2011 végén, a Metallica harmincéves jubileumi bulisorozata alkalmából álltak színpadon együtt.

Shermann és Michael Denner új bandájában Snowy Shaw dobol, a Hank Demonicájából ismert Marc Grabowski a basszusgitáros, az énekes pedig Sean Peck lett, akit leginkább a Cage-ből és a poszt-manowarita Death Dealerből lehet ismerni. Az október 2-án megjelenő Satan’s Tomb minialbum borítóját az a Thomas Holm festette, aki annak idején a Mercyful Fate klasszikus első két lemeze, a Melissa és a Don’t Break The Oath artworkjéért is felelt, a vegyesen az Egyesült Államokban, Dániában és Svédországban felvett anyag keverését pedig Arnold Lindberg végezte Göteborgban.

Az EP-re az alábbi négy dal kerül fel:

01. Satan's Tomb
02. War Witch
03. New Gods
04. Seven Skulls

Az első dal alább máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
-5 #3 Béla 2015-10-27 22:38
Ennek a csávónak idegesítőbb hangja van mint Kingnek:)
Idézet
 
 
+5 #2 Tulus 2015-09-29 17:40
Hát azt én is szeretnék.... de ha lehet, akkor nem utolsót.
Idézet
 
 
+6 #1 Wendiii 2015-09-29 10:04
Ha elkészülne egy új Mercyful Fate lemez, az nálam biztos, hogy az év albuma lenne látatlanban. Tökmindegy, milyen más zenekar jelentet meg abban az évben új anyagot.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.