Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nagyon kevesen hallgatnak végig nagylemezeket, és a digitális albumaink eladásai is ezt mutatják”

Új kislemezen dolgozik a Gutted. Az anyagon öt új dal fog szerepelni, a tervezett megjelenési dátum valamikor 2021 őszén vagy telén esedékes.

0118gutted

Az eddig még cím nélküli EP-n Hajnali Sándor énekes mellett Borka Zoltán gitáros/basszusgitáros és Krzysztof Klingbein dobos játszik majd, de ez a felállás egyelőre, csak erre a kislemezre szól. Hajnali Sándor: „Sajnos megint változott a zenekar felállása, mert a legutóbbi felállásból a többieknek más dolgok kerültek prioritásba, de úgy gondoltam, hogy menni kell tovább, még ebben a lehetetlennek tűnő világban is, de koncertfronton semmi terv nincs az idei évre. Ez majd a 2022-es év története lesz... A kislemezhez először Borka Zoltánt sikerült megnyernem, aki nagyon lelkesen és pozitívan áll a közös munkához, nem mellesleg pedig, nagyon jó dalokat írt, erre az anyagra. A lemezanyagon a lengyel származású Krzysztof Klingbein fog dobolni, aki egy fiatal, de nagyon tehetséges sessiondobos, és úgy gondolom, hogy a játékával lesz igazán teljes ez a kislemez. A stílus maradt death metal, egy kicsivel másabb irányba halad, de ez szerintem természetesen fakad az új felállásból, ilyenkor ez elkerülhetetlen."

Az EP borítóját Tony Koehl készíti, és természetesen annak is oka van, miért minialbumban gondolkodik a zenekar. „Nem hiszek a nagylemezek világában, főleg nem a mi szintünkön, mert azt gondolom, hogy nagyon kevesen hallgatnak végig nagylemezeket, és a digitális albumaink eladásai is ezt mutatják. Minden lemezünkről az első három-négy dal pörög a legjobban, a lemezek második fele mintha nem is létezne", mondja a frontember. „A zenekar történetében először konceptanyag készül, aminek a történetét egyelőre fedje homály, nem tündérmese, de nyilván ezt nem is kell mondani."

További információk hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
#3 zoli 2021-01-18 21:26
A Gutted egy qrva jó death metal brand, már régen ki kellett volna adni 7 inch-es lemezeket, meg a 2010-es nagylemezt vinylen. Aztán simán mehetnének Brutal Assault fesztiválra.
Idézet
 
 
#2 coligny 2021-01-18 14:50
Idézet - Kormorán:
"már huzamosabb ideje próbálom megfejteni mi a különbség a death metal és a mezei zaj kötött. Aki ilyen zenét akar játszani ne lepődjön meg, ha tömeges érdeklődést nem fog kiváltani. Az átlag hallgató pedig három szám után elkapcsol - ha elég kitartó...

Szinte nosztalgikus hangulataba kerültem a kommenttől, olyan rég olvastam már ilyet.:)
Idézet
 
 
#1 Kormorán 2021-01-18 13:59
"Minden lemezünkről az első három-négy dal pörög a legjobban, a lemezek második fele mintha nem is létezne"

Nem akarok megbántani a csapatot, de erről nem biztos, hogy a megváltozott fogyasztói ízlés tehet. Az a zene amit játszanak azért messze nem az a) ami nélkül ne lett volna meg a piac, b) amit bármelyik másik zenekar a színtéren ne tudna letenni az asztalra.
Pont a napokban hallgattam egy masszív válogatást Spotify-on és egyáltalán nem vagyok meglepve, hogy sok zenekar nem tud megélni. már huzamosabb ideje próbálom megfejteni mi a különbség a death metal és a mezei zaj kötött. Aki ilyen zenét akar játszani ne lepődjön meg, ha tömeges érdeklődést nem fog kiváltani. Az átlag hallgató pedig három szám után elkapcsol - ha elég kitartó...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.