Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mpire Of Evil néven fut az ellen-Venom

Mint arról nemrég beszámoltunk, hamarosan új Venom albumnak örülhetünk, ám a trió mai felállásában egyedül Cronos képviseli az eredeti tagságot. Jó hír, hogy egy olyan formáció is bontogatja szárnyait, amely kis túlzással akár második Venomnak is tekinthető: az Mpire Of Evil nevű trióban három egykori tag egyesítette erőit.

Az Mpire Of Evil eredetileg Primevil néven futott. A klasszikus Venom tagságot itt a gitáros Jeff „Mantas" Dunn képviseli, a dobos pedig nem más, mint Anthony „Antton" Lant, aki nemcsak Cronos öccse, hanem a Venom ütőse is volt csaknem tíz éven át, 2000-től 2009-ig, ami alatt három albumon is játszott a bandában. Mantas és Antton harmadik társa a bűnben maga Tony „The Demolition Man" Dolan énekes/basszusgitáros, a Venom egykori frontembere, aki Cronos mester távozását követően állt a banda élére a '80-as évek második felében, és szintén három stúdióalbumon szerepelt 1993-as kilépéséig, illetve Mantas 2004-es, Zero Tolerance címet viselő szólólemezén is játszott. „Mantas és én mindig is jóbarátok voltunk, és szerettünk együtt zenélni", mondta nemrég a Metalitynek adott interjújában Dolan. „Egy olyan jó dobossal pedig, mint Antton, egyszerűen vétek lett volna kihagyni ezt a lehetőséget. Az Mpire Of Evil old school, dallamos, súlyos és erőteljes. Abban a kérdésben, hogy mennyiben különbözünk a Venomtól, nehéz lenne állást foglalnom... Elkerülhetetlen a hasonlítgatás, hiszen mindannyian ex-Venom tagok vagyunk, a Venom fő dalszerzője pedig Mantas volt. De szerintem mi közelebb állunk a klasszikus metalhoz. Motörhead, Black Sabbath, Judas Priest és persze Venom."

Az Mpire Of Evil első minialbuma The Creatures Of The Black címmel érkezik a Scarlet Recordsnál még idén, rajta két saját dallal és négy feldolgozással (Judas Priest – Exciter, KISS – God Of Thunder, AC/DC – Hell Ain't A Bad Place To Be, Motörhead – Motörhead). A két saját dal, a Hellspawn és a Reptile a banda Facebook oldalán hallgatható meg. Mantasék első teljes albuma 2012-ben várható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.