Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mortiis egyszerre kíváncsi és izgatott

Január 20-án veszi kezdetét a Combichrist és a Mortiis közös európai turnéja, mely március 7-én éri el Budapestet, konkrétabban az A38 Hajót. A két norvég előadó régóta tervezte a közös fellépéssorozatot: Mortiis és a Combichrist főnök Andy LaPlegua, illetve a dobos Joe Letz régóta jó barátságban vannak, sőt, utóbbi ki is segítette a haverokat aktuális albumuk munkálatai során.

„Bizonyos alapvető értelemben a Combichrist és a Mortiis totálisan különböznek egymástól, más alapvető értelemben viszont nagyon is egyformák vagyunk", mondta a turné kapcsán Håvard Ellefsen, azaz Mortiis. „Végső soron mindkét bandában megvan az a bizonyos fuck you-hozzáállás, ami zeneileg másképp fejeződik ki, de energia és hozzáállás tekintetében ugyanazt a lángot visszük mindketten. Azt hiszem, ez mindkét csapat táborának lejön majd a bulikon. Jelen pillanatban egyszerre vagyok kíváncsi, ideges és izgatott amiatt, hogyan fogadják majd ezt a párosítást a régi és új rajongók. Rengeteg energiát fektettünk az utóbbi hetekben abba, hogy fejlesszük az élő megszólalásunk minőségét, és azt hiszem, ez elég nyilvánvaló is lesz majd."

„Csak idő kérdése volt, mikor jövünk össze ismét", utalt Mortiis arra, hogy Joe Letz-cel már korábban is játszottak együtt, méghozzá az Egyesült Államokban, a dobos másik bandája, a Genitorturers társaságában. A zenészek olyan jól összebarátkoztak, hogy Joe ki is segítette a Mortiist a The Great Deceiver felvételei során. „Mind úgy látjuk, hogy Joe a banda része, mindig nagyszerűen érezzük magunkat együtt. Ez most valami olyasmi, amire mindenki jó ideje vár."

Az egykori Emperor muzsikus Ellefsen atmoszférikus szólóprojektjeként startolt, mára azonban fullos zenekarrá vált Mortiis koncertjeinek gerincét a formáció legfrissebb albuma, a tavaly ősszel ingyen letölthetővé tett Perfectly Detect képezi majd, de az idén esedékes The Great Deceiver bizonyos dalait is bemutatják majd.

A turné budapesti állomása tehát március 7-én lesz az A38 Hajón, a jegyek 4500 forintba kerülnek. További részletek a Negative Art honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.