Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Módosított néven zenél tovább a Leander

Elég rendesen pörögnek a dolgok a Leander háza táján: július 17-én az Egyesült Államokban is megjelenik a banda első nagylemeze, amely angol változatban a Heart Tamer címet viseli majd. További fontos információ, hogy a zenekar – jogi okokból – innentől fogva Leander Risingként fut tovább.

Az elmúlt hónapokban felpörögtek az események hazánk egyik legnépszerűbb metal zenekara, a Leander körül. A felfokozott érdeklődéssel várt, Szívidomár címmel megjelent bemutatkozó album a MAHASZ albumeladási Top 40 lista előkelő harmadik helyén nyitott, és az azt követő héten is megőrizte fantasztikus pozícióját. A tizennégy dalt tartalmazó korong fogadtatása mind a közönség, mind a szakma részéről rendkívül pozitív, ezt bizonytja a számtalan dicsérő kritika is, amely a nyomtatott és online sajtóban látott napvilágot. További örömre adott okot, hogy a Fonogram – Magyar Zenei Díj Az év hazai felfedezettje kategóriájába a Leander zenekar is az esélyesek közé került. Ugyan a jelölést nem sikerült díjra váltani, de a srácok egyáltalán nem szomorodtak el, hiszen a Ballantine's Fonogram különdíj közönségszavazásán az Év zenekara kategóriában arattak győzelmet. Természetesen az ünneplés nem maradt el...

Azonban a közelmúlt sikerei után sincs megállás, hiszen a srácok életük talán eddigi legnagyobb kihívása előtt állnak: hosszas tárgyalásokat és számtalan egyeztetést követően sikerült megállapodni a CEN/RED csoporttal, hogy a zenekar angol nyelvű albuma 2012. július 17-én megjelenjen Amerikában is. Az 1979-ben alapított vállalat elsősorban a rockzenére specializálódott: a ma már a Sony Music tulajdonában lévő cég számtalan független metal/rock label kiadványát gondozza az Egyesült Államokban (Prosthetic Records, Equal Vision, Megaforce stb.). Az amerikaiak számára a Heart Tamer első körben digitálisan lesz hozzáférhető, illetve limitált példányszámban legyártott, fizikai CD is rendelhető lesz a weboldalról.

A tárgyalások során derült ki, hogy a Leander nevet egy német előadó korábban levédette, így a jogi problémák elkerülése érdekében és hogy semmi se veszélyeztesse az amerikai megjelenést, a zenekar Leander Rising-ra változtatta nevét. Mostantól ez a csapat hivatalos neve, így a hozzájuk kapcsolódó alábbi oldalak elérhetősége is ennek megfelelően módosult.

Június 16. - Dombóvár - Fémvár Fesztivál
Június 26. - Bp - Zöld Pardon
Július 11. - Pécs - Rockmaraton Fesztivál
Július 21. - Tokaj - Hegyalja Fesztivál
Augusztus 1. - Székesfehérvár - FEZEN fesztivál
Augusztus 3. - Erdélyi Fierd Tábor
Augusztus 25. - Szeged - SZIN fesztivál
Augusztus 31. - Keszthely - Club 512 w/Subscribe
Szeptember 4. - Budapest - Zöld Pardon

A bandával készített aktuális interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.