Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mindenképpen lesz új AC/DC lemez

Még korai fázisban van a következő AC/DC album, de a zenekar reméli, hogy gyorsan kirázzák magukból, ha eljön az ideje – ezt maga Angus Young nyilatkozta. A banda természetesen új világkörüli turnét is tervez, addig azonban be kell érnünk a május 10-én megjelenő Live At River Plate DVD-vel.

„Malcolmmal az egyetlen formula, amit dalszerzés közben alkalmazunk, hogy nincs formula", mondta Angus a Toronto Sunban megjelent interjúban. „Néha ládányi ötlet gyűlik össze – jelen esetben szobák vannak tele ilyen ládákkal. Az egész arról szól, hogy ezek közül kiválogassuk a legjobbakat, és talán mivel testvérek vagyunk, könnyen tudjuk azt mondani, hogy ez jó, ez szar, ez megint jó." „Ha elkezdesz konkrét dátumokat kötni valamihez, nyomás alá helyezed magad", tette hozzá Brian Johnson énekes. „Amint valaki kimondja, hogy mondjuk november vége, olyanná válik az egész, hogy ó, bassza meg..."

Angus a banda friss DVD-je, a Live At River Plate londoni premierjén is szót ejtett az új lemezről. „Valamikor turnézni is fogunk, ha kiadtuk az új lemezt, ami remélhetőleg pár éven belül megtörténik", fogalmazott a gitáros.

A Live At River Plate felvétel anyagát 2009 decemberében, Buenos Airesben rögzítette a banda, ahol három teltházas koncertet is adtak a 65 ezer férőhelyes River Plate stadionban. A kiadvánnyal az AC/DC végleg lezárja a hihetetlenül sikeres Black Ice korszakot. A 2008-ban megjelent utolsó nagylemez turnéja több mint húsz hónapon át tartott, amelynek során Angusék 108 várost látogattak meg szerte a világon – köztük végre Budapestre is eljutottak ismét –, és közben elképesztő módon több mint 4 millió rajongónak zenéltek. A turné összesen 441,6 millió dollár jegybevételt hozott, amivel minden idők harmadik legsikeresebb koncertsorozatának számít, csak a U2 és a Rolling Stones előzik meg egy-egy túrával. Maga az utolsó lemez több mint 7 millió példányban kelt el megjelenése óta.

A zenekar a következő turnét még monumentálisabbra tervezi, bár nem tagadják, hogy néha már érzik a korukat koncertezés közben. „Meg kell érteni, hogy mi ugyanazt csináljuk, mint egy focista, csak éppen nincs egy hetünk meccs után a feltöltődésre", mondta Brian. „És ha lenne, akkor is csak ülnék és dohányoznék... Ehelyett azonban inkább megpróbálom magamat fitten tartani. Minden nap lemegyek edzeni, mert odafent tartani akarom a szintet. Az utolsó, amit szeretnék, az lenne, hogy valaki sajnálkozzon, ha meglát: ó, régen kellett volna látnod őket! És Angus ugyanazt csinálja, amit én, csak közben még egy kibaszott bendzsót is bűvölnie kell..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.