Shock!

január 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Minden vita ellenére sikeres az új Morbid Angel

Habár a Morbid Angel nyolc év szünet után kiadott friss lemeze, az Illud Divinum Insanus az év egyik legvitatottabb albuma, a banda basszusgitáros/énekese szerint az eredmények egyáltalán nem a fanyalgókat igazolják.

„A rajongók imádják a lemezt", mondta David Vincent a Kaaos TV-nek. „Néhányaknak egyes dalok talán túl szélsőségesek, de a túlnyomó többség szerint ez egy óriási album, és nagyon jól is fogy. Ez igazán izgalmas. Boldogok vagyunk, hogy élőben is játszhatjuk ezeket a nótákat a klasszikusok mellett."

„Az egyetlen dolog, amivel foglalkozunk, a zenélés", válaszolta Vincent arra a kérdésre, hogy vajon előzetesen ennyire vegyes reakciókra számítottak-e. „Zenélünk, kreatív tevékenységet végzünk. Ezen túlmenően nem agyalunk túl sokat semmin. Ha kész a zene, előadjuk. Olyan albumot készítettünk, ami rengeteg falat rombol le maga körül, és számos olyan dolgot rejt, amihez hasonlót korábban soha nem csináltunk. De ez megszokott a Morbid Angelnél. Senki számára sem lehet meglepő, hogy őrült dolgokban gondolkodunk, hiszen őrültek vagyunk."

Az Illud Divinum Insanus nagyjából 3600 példányban kelt el az Egyesült Államokban a megjelenés hetében, ami tényleg nem jelent visszaesést: a Morbid Angel ezelőtti utolsó stúdióanyaga, a Heretic mindössze háromszázzal produkált ennél magasabb eredményt 2003-ban, pedig akkor még lényegesen jobb állapotban leledzett a lemezipar, mint manapság. A Morbid Angel nevéhez fűződik egyébként a death metal műfaj valaha kiadott legkeresettebb lemeze is, hiszen az 1993-as Covenant világszerte összesen több mint félmillió példányban talált gazdára.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.