Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Minden eddiginél mélyebbre gázolunk a popkulturális utalások mocsarába”

Rutger Hauer egy 1992-es sci-fi akciófilmje szolgáltatta a mintát a Divided új dalához. A zenekar idén harmadik nagylemezével is előrukkol.

0403divided

Új dalt mutatott be szöveges videóként a jövőből „érkező" arénacore-t toló Divided. A hazai színtéren mind koncepcióban, mind kiállásban egyedi színfoltnak számító formáció a még idén érkező harmadik lemez újabb előfutáraként publikálta a Split Second címet kapott friss szerzeményt. „A dal a Rutger Hauer főszereplésével készült Őrült Stone, avagy 2008 a patkány éve című 1992-es VHS-kultklasszikus világába kalauzolja el a hallgatókat – mondja a zenekar. – Londonban járunk 2008-ban, a lepusztult sikátorokat árvíz lepi el, az eső folyamatosan szakad, napot már évek óta senki nem látott. Ráadásul egy kegyetlen, nem evilági alak rituálisan szedi áldozatait ebben a kilátástalanul disztópikus világban, ahol Harley Stone, az illúzióit és reményeit vesztett nyomozó oldalán a zöldfülű Dick Durkinnel (és kibaszott nagy puskákkal) próbál napról napra túlélni és levadászni bármi áron a gyilkost, aki végzett a társával. Ahogy Durkin mondja: ha vallásos ember lennék és nem az a gondolkodó elme, aminek tartom magam, azt mondanám, hogy félek: ez az izé nemcsak képzeli magát a sátánnak, hanem tényleg ő a sátán. Nos, ha Harley Stone megjelenik, akkor a sátánunk nagy szarban van!"

A zenekar új, Upgrade Is Imminent címen futó lemezanyaga single-ök sorozataként lát majd napvilágot az idei év folyamán. „Minden eddiginél mélyebbre gázolunk a popkulturális utalások mocsarába, nem maradhatnak ki a már megszokott képregényes, videójátékos utalások mellett kedvenc B-filmjeink sem. Zeneileg folytatjuk a merész kísérletezést, a 2020-as Behind Your Neon Eyesra már bekacsintó synthwave-hatások az új dalokban még hangsúlyosabban törnek majd felszínre. A dalok keverését és masterelését Justin Paul Hillnek köszönhetjük, aki többek közt a LeBrock Fuse lemezén is dolgozott. A grafikai anyagok Ilona Petho keze munkáját dicsérik. Bónusz maxi B oldalként a streaming platformokon a Roll Out dalunk mászik át a klasszikus 8-bites videójátékok világába."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.