Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Milyen lett volna a Van Halen Mitch Malloyjal? Hallgasd meg!

Miután Sammy Hagar 1996-ban távozott a Van Halenből, a zenekar lázas énekeskeresésbe fogott: a háttérben sokan azon dolgoztak, hogy David Lee Roth visszatérjen a csapatba, de a banda a biztonság kedvéért elkezdte keresni a lehetséges utódokat. Így kötöttek ki végül egy viszonylag jónevű AOR torok, Mitch Malloy mellett, akinek akkori meghallgatásába most bele lehet fülelni – íme tehát egy érdekes kuriózum!

„Egy arc, aki annak idején a Van Halen menedzsmentjénél dolgozott, korábban az én turnémenedzserem volt”, magyarázta még korábban Malloy a MelodicRocknak. „Felhívott, és közölte, hogy Sammy Hagart ki fogják rúgni, és én leszek a Van Halen következő énekese. Folyamatosan hívogatott, ami a végén már elkezdett zavarni, és megkértem, hogy fejezze be, mert nem hinném, hogy passzolnék a Van Halenbe, másrészt pedig ha komolyan ez lenne az ábra, alighanem Ed jelentkezne. Egy héttel később Desmond Child hívott fel. Újságolta, hogy épp most jött el Eddie-től, dalokat írt velük, de közben rólam is beszélgettek, és megnézték az Anything At All videómat. Desmond azt mondta: közölte Eddie-ékkel, hogy tökéletes lennék nekik, és szerencsések lennének, ha megkaparintanának… Mielőtt feleszméltem volna, már egy gépen ültem Los Angelesbe. Eddie pedig tényleg felhívott párszor, nagyszerű volt…”

Malloy (a képen a gitárossal) végül annyira meggyőzte a Van Halen hangszereseit, hogy Eddie három nap próba közölte is vele: ő a banda új énekese. Arról azonban elfelejtették tájékoztatni, hogy párhuzamosan David Lee Roth-tal is kavartak, így aztán az együttműködésből végül nem is lett semmi. Mint ismeretes, a Van Halen végül két dalt tett fel Roth-tal az azévi válogatáslemezre, ám végül Gary Cherone lett a csapat énekese. A vele készült 1998-as album azonban csúful megbukott, és utána egészen 2012 februárjáig kellett várni az első Van Halen stúdiólemez, az A Different Kind Of Truth megjelenéséig – immáron tényleg Roth-tal.

Malloy annak idején a Panama, az Ain't Talkin’ ’bout Love, a Why Can’t This Be Love, a Don’t Tell Me (What Love Can Do) és a Jump dalokkal próbálta ki a Van Halen. Utóbbiak közül az első alább meghallgatható – ilyen lett volna tehát a Van Halen Mitch Malloyjal a mikrofonnál.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 kihaeennem 2012-10-19 16:11
Idézet - Wildhearted:
Talán vele egy tartós és album készítő felállás jött volna létre..


Ja, de szerintem a rajongók semmi perc alatt kiutálták volna.
Az ő stílusa, kiállása nagyon nem illett volna bele a Halenbe. Mondom ezt annak ellenére, hogy nagyon bírom a hangját, és az első albumát is nagyon szeretem.
Idézet
 
 
+3 #1 Wildhearted 2012-10-19 14:23
Talán vele egy tartós és album készítő felállás jött volna létre..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.