Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mille Petrozza, Hansi Kürsch és Candice Night is szerepel az Avantasia új albumán

Moonglow címmel, februárban jelenik meg az Avantasia új nagylemeze, amelynek most közzétették a vendég- és dallistáját. Jó hír, hogy a grandiózus projekt májusban ismét Magyarországon koncertezik.

0504tobias

Február 1-jén, Moonglow címmel új albumot jelentet meg az Avantasia. „Próbáltam kicsit lenyugodni az elmúlt tizennyolc hónapban, de számomra az jelenti a legjobb pihenést, ha kreatív lehetek”, mondja a 2016-os Ghostlights folytatásáról Tobias Sammet. „Tonnányi ötlet jutott eszembe, amelyek szó szerint követelték, hogy az Avantasia epikus stílusában valósítsam meg őket. Annyira meggyőzőnek találtam az új dalokat, hogy nagyon gyorsan rádöbbentem: amennyiben valaha is lesz még új fejezete az Avantasia-sztorinak, akkor annak ebből az anyagból kell összeálnia, méghozzá tekintet nélkül a rockzenei ipar összes trendjére és szabályára, kézműves formában, személyesen, a fogós rocknóták mellett epikus, tízperces darabokkal. Minden csakis egy célt szolgált: hogy nagyszerű zene szülessen, méghozzá anélkül, hogy akármilyen üzletember a modern szórakoztatóiparhoz illő módon, bájtról bájtra formálná meg. A Moonglow a pályafutásom leggazdagabb albuma, a legnagyobb, legszínesebb, legjobb és legértelmetlenebbül fényűző lemez, amit csak valaha is készítettem.”

A lemezen természetesen ismét rengeteg vendég vonul fel: hallhatjuk majd a dalokban Ronnie Atkins, Jorn Lande, Eric Martin, Geoff Tate, Michael Kiske és Bob Catley hangját az eddigi kollaboránsok közül, de új arcként tűnik fel Tobias mellett Candice Night, Hansi Kürsch, illetve igen meglepő módon Mille Petrozza is.

avantasia_cA dallista így fest:

01. Ghost In The Moon
02. Book Of Shallows
03. Moonglow
04. The Raven Child
05. Starlight
06. Invincible
07. Alchemy
08. The Piper At The Gates Of Dawn
09. Lavender
10. Requiem For A Dream
11. Maniac
12. Heart (bónusz)

Jó hír, hogy Németország legsikeresebb szimfonikus rockzenekara nagyszabású európai turnén mutatja be a lemezt, és a turné keretében Tobias, illetve vendégei – a 2016-os koncert után – Budapestre is ellátogatnak: 2019. május 6-án láthatjuk majd az Avantasiát a Barba Negra Trackben. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.