Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mike Portnoy és az Avenged Sevenfold: nincs harag

„Jóban vagyunk, csak egy kicsit kicsúsztak a dolgok a kezünk közül", mondta az Avenged Sevenfold énekes M. Shadows az Ultimate Guitarnak, amikor a banda és az utolsó lemezt feldoboló Mike Portnoy viszonyát firtatták. „Némileg eltérnek azok a módszerek, ahogyan ő kezeli a saját táborát, és ahogyan mi a miénket. A két dolog nem fért meg egymás mellett, de boldog vagyok, hogy vele dolgozhattunk, méghozzá több szinten is."

„A Nightmare lemez dobtémáit The Rev (Jimmy Sullivan, a zenekar 2009 decemberében tragikus hirtelenséggel elhunyt dobosa) írta, Mike alaposan kidolgozta őket, és az albumon mindez remekül működött. Számomra ez minden értelemben siker. Mike kisegített minket, amikor szükségünk volt erre, és mindvégig hű maradt Jimmy elképzeléseihez, amiért roppant hálásak vagyunk neki. Megtehette volna, hogy megérkezik, aztán kijelenti: ezt és ezt nem játssza, inkább valami mást akar. Ő azonban pontosan azt csinálta, amit Jimmy megálmodott, illetve amit vártunk tőle. Dicsőség neki mindezért!"

Shadows természetesen beszélt Arin Ilejayről, a banda jelenlegi turnédobosáról is, aki nemrég a stúdióban is debütált az Avenged Sevenfold ütőseként a Not Ready To Die című dalban. Utóbbit a csapat a Call Of Duty: Black Ops videojátékhoz rögzítette. „Arin fantasztikus, minden részt remekül üt. Nagyon vártuk, hogy kiderüljön, passzolunk-e egymáshoz a stúdióban is, meg persze hogy mit képes letenni az asztalra, ha dalszerzésről van szó. Erre mindenképpen tökéletes lehetőség volt ez a dal, hiszen így már nem teljesen vakon állunk majd neki az új lemez munkálatainak, tudni fogjuk, milyen vele a stúdióban dolgozni. Ez az első dalunk, amiben ő dobol, a turnén gyilkos teljesítményt nyújtott, és remek arc. A világ egyik legkedvesebb fickója, ami sokkal több annál, mint amit várhattunk volna, szóval roppant izgatottak vagyunk."

A Nightmare nemrég aranylemez lett az Egyesült Államokban, miután eladásai átlépték az 500 ezres példányszámot.

 

Hozzászólások 

 
#1 kamikaze 2011-05-23 08:07
Azthiszem Portnoy ezt egy "kicsit" elcseszte. Mármint, hogy kilépett a Dream Theaterből. Soha nem lesz még egy ilyen klasszikus, stílusteremtő zenekara. Ez volt élete fő műve, zenei és művészi tekintetben egyaránt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.