Shock!

május 10.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mick Jagger szívesen készítene új lemezt a Rolling Stonesszal

0407stonesTizenöt amerikai stadionkoncertet ad idén a Rolling Stones. A zenekar nem pörgeti túl magát, de Mick Jagger szerint szó sincs nyugdíjról: az énekes már most is a folytatást tervezgeti, sőt, még egy új lemezt is szívesen készítene a többiekkel.

Május 24-én, San Diegóban startol a Rolling Stones Zip Code néven futó aktuális amerikai stadionturnéja. A cím a nagyjából a koncertezés kezdetével párhuzamosan deluxe formában is újra megjelenő, 1971-es Sticky Fingers lemez híres borítójára utal, és mint azt Mick Jagger a Rolling Stone magazinnak elmondta, még az is előfordulhat, hogy a zenekar a teljes lemezt egyvégtében eljátssza majd a koncerteken.

A lap munkatársai természetesen arról is megkérdezték a hamarosan dédnagyapává váló, júliusban már 72. születésnapját ünneplő Jaggert, hogy új albumot tervez-e a zenekar, ő azonban kitérő választ adott. „Tudtam, hogy nekem fogjátok szegezni ezt a kérdést, de nem tudom”, felelte. „Nagyon szeretném, és van is hozzá egy csomó új dalom, amiket az utóbbi pár év folyamán írtam. Tényleg jó demókat is készítettem belőlük, szeretném felvenni őket. Szóval reménykedjünk… Új szólólemezen nem igazán gondolkodtam, mert fel szeretnék venni egy Stones-lemezt. Ha ez nem jön össze, akkor lesz majd szólólemez, ez az őszinte válaszom. Vannak dalaim, amelyek nagyszerűek lennének a Stones számára is, meg vannak olyanok is, amik nem annyira.”

Akár lesz folytatása a 2005-ös A Bigger Bangnek, akár nem, a Stones a jövőben sem tervez leállást. „A mostani amerikai turné utánra semmit sem kötöttünk le, de terveink már vannak bizonyos őszi koncertekre, talán… Az ősz elejéről még nem tudok semmit, de ősz végéről sokat beszélünk. De mondom, még semmit sem véglegesítettünk. A nyugdíj gondolata mindenesetre jelenleg fel sem merül bennem, máris azon gondolkodom, milyen lesz a következő turné, nem pedig a visszavonuláson. Már most is a következő turnékat tervezgetem, szóval a válaszom a kérdésre, hogy átfut-e az agyamon a visszavonulás gondolata: nem, nem igazán.”

A Stones nyári koncertsorozata júliusban ér véget Québecben. A zenekar legutóbbi hagyományos világturnéja, a Budapestet is elért A Bigger Bang Tour minden idők második legnagyobb bevételt hozó koncertsorozata volt: több mint 4 és fél millió embernek játszottak összesen harminckét országban mintegy két év alatt, és ezzel 558 millió dollárt kaszáltak. Ilyen megaméretű, egybefüggő kört a jövőben ugyanakkor már nem terveznek, hiszen Charlie Watts dobos idén már 74 éves lesz, Jagger és Keith Richards mindössze két évvel fiatalabb nála, és a legifjabb tag, Ron Wood is a 68. születésnapja felé közeleg.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 smafu 2015-04-08 19:02
frontiers, egyetértek. A tavalyi bécsi koncert nálam is mindent vitt, pedig voltam már 1-2 koncerten. Remélem még legalább egy körre jönnek Európába, legalább Bécsig..
Idézet
 
 
+6 #2 frontiers 2015-04-08 11:03
Elképesztő ez a banda! Más zenekar legkésőbb 10 év után teljesen összevesznek, kicserélődnek a tagok, feloszlanak, ők, meg gyakorlatilag a szindadon fognak meghallni! Tavaly láttam őket Bécsben életem legnagyobb zenei élménye volt, pedig sosem tartottam magam nagy Stones rajongónak. Jagger hetvenakárhányé vesen úgy ugrálta végig a 2,5 órás koncertet, mint egy 20 éves tini. Eszméletlen volt az egész!
Idézet
 
 
+9 #1 zombee 2015-04-07 22:15
Jöjjön csak! 2 éve a nagy best of válogatásra kihozott két új szám szanaszét alázta az összes mai Stones követő rockzenekart.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.