Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Michael Schenker Rudolf Schenkerről: „Hét évvel idősebb nálam, szóval nagyon keveset tudok róla”

1125rudmichMichael Schenker játékát Scorpions-lemezen utoljára az 1979-es Lovedrive-on lehetett hallani, de a gitáros saját bevallása szerint benne lenne egy akkori felállásos újjáalakulásban. Michael egy friss interjúban őszintén beszélt bátyjával, Rudolffal ápolt érdekes kapcsolatáról.

„Abban a két évben voltunk csak együtt, amikor elkészítettük a Lonesome Crow lemezt, és megturnéztattuk”, mondta Michael a Bravewordsnek, amikor Rudolf Schenkerrel ápolt kapcsolatáról kérdezgették. „Tulajdonképpen az volt az egyetlen időszak, amikor tényleg ismertem őt. Hét évvel idősebb nálam, szóval nagyon keveset tudok róla. De mindketten nagyon spirituális emberek vagyunk, meditálunk. Mesélt nekem egyszer egy álmáról, amiben buddhista szerzetes volt, akinek el kellett döntenie, milyen úton jut el Buddhához, és ő a fizikai világot választotta. Szerintem pontosan ezt teszi most is. Ő a fizikai világban él, én meg inkább művészibben közelítek a dolgokhoz. Imádom a zenét, imádok zenét alkotni, Rudolf pedig mindig is arról álmodott, hogy a világ egyik legnagyobb csapatában zenél, és hihetetlenül sikeres karriert fut be. Ehhez szüksége volt egy megfelelő szerszámra is, és szerintem én voltam ez a szerszám, de nekem más igényeim voltak, mint neki. A Scorpionsban való részvételem a testvéreként, zenekari tagként sok szempontból hozzásegítette ahhoz, hogy feljebb jusson. Én pedig a Lovedrive után is képes voltam megint félreállni, hogy csináljam a saját kis kísérleteimet. Olyan ez, mint egy puzzle: két elem, ami tökéletesen illeszkedik egymáshoz, és megvalósítják egymás álmait. Az én célom egyedül annyi, hogy fejlődjek gitárosként, semmi több. Így aztán nem állok az ő útjában, és ő sem az enyémben.”

Michael és Rudolf ennek megfelelően felnőttként soha nem vett részt közös karácsonyi vacsorán. „Mindig a bolygó más pontjain tartózkodunk: én már tizenhét éve Amerikában élek, előtte meg Angliában laktam, hiszen 17 és fél éves koromban elköltöztem Németországból. Emellett pedig két külön világban élünk: ő a makrokozmosz, én meg a mikrokozmosz. Éveken át beszéltünk a Schenker Brothers projektről is, és mindig kérdezgettem, hogy tényleg boldog lenne-e velem egy zenekarban, mert mindkettőnket más érdekel. A kínai horoszkóp szerint is egymás teljes ellentétei vagyunk: ő patkány, én ló vagyok. És szerintem már túl régóta húzódik ez az egész Schenker Brothers-ügy ahhoz, hogy bármi is legyen belőle. Igazság szerint az egyetlen közös zenei dolog, ami tényleg érdekes és elképzelhető is lenne kettőnk számára, egy nagy, végső Scorpions-újjáalakulás. De nem olyan, mint ami Wackenben volt, hanem egy új stúdiólemez, amit mindenki közösen ír meg, és aztán egy nagy világkörüli turné. Wackenben és a hasonló alkalmakkor azért csatlakozunk hozzájuk, hogy segítsük őket, hogy új ötleteket adjunk, hogy az emberek ismét visszarázódjanak ebbe az egészbe. 2009 óta csinálom ezt: mindig befut a hívás, hogy Michael, szükségünk van rád, és akkor megyek. De az igazi, végső reunion a Lovedrive lemez felállása lenne. Jelenleg ez lenne az egyetlen dolog, amit elvállalnék a Scorpions világában. Számomra túl furcsa, amit mostanában csinálnak: nem akarnak játszani, de csak mennek és mennek és mennek tovább, miközben a tesóm a Schenker Brothersről beszél. Tudja, hogy a Temple Of Rockkal meg a saját ügyeimmel foglalkozom, de nem tudom, igazából mit akarnak. Akarja a Schenker Brotherst, de közben továbbra is a Scorpionst csinálja. Számomra ez nem érthető.”

A Scorpions 2016. február 29-én ismét Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában játszik. Jegyek a www.livenation.hu oldalon keresztül kaphatók. Limitált számban kiemelt állójegyek is elérhetők a három különböző árú ülőjegy és a normál állójegyek mellett. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#4 Nagy Tamás 2015-11-27 23:45
Irreális dolog a Lovedrive felállás összeállása az említett ellentétek miatt.De szerintem egy 2006-os Wacken-féle koncertet kéne adni és azt rögzíteni a jubileum tiszteletére a jelenlegi tagsággal baráti hangot megütő volt kollégákkal (Uli Roth,Rudy Lenners, Herman Rarebell,Michae l Schenker).
Idézet
 
 
#3 Béla 2015-11-26 21:09
Szeretem Schenkert, mármint a fiatalabbikat. Eljöhetne felénk is, pár száz embert csak érdekel.
Idézet
 
 
+4 #2 shmonsta 2015-11-26 11:25
Na így kell a semmiről beszélni egy egész oldalon keresztül :)
Idézet
 
 
+3 #1 John Doe 2015-11-25 21:11
Ez a Lovedrive lemezes felállás egy utópia, Rudi Schenker kb. 23 éve nem áll szóba Francis Bucholz-al, és ez szerintem a jövőben sem fog megváltozni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.