Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mi a rosszabb: ha kirúg a Mötley Crüe, vagy ha még aznap elhagy a csajod?

Nemrég új lemezzel jelentkezett John Corabi, a The Scream és a Mötley Crüe Motley Crue-korszakának frontembere. Az énekes jelenleg speciális, sztorizós estek keretében mutatja be az Unplugged című albumot, és egy ilyen fellépésen, Londonban felidézte élete minden bizonnyal legpocsékabb napját is.

Corabi elmesélte: amikor 1996-ban felbukkant egy Mötley Crüe zenekari próbán, a többiek öltönyben várták a megbeszélt helyszínen. „Arra gondoltam: nem kaptam meg az emailt? Valami megbeszélést tartunk? Ők erre azt mondták: nos, Crabby, azt kell mondanunk, hogy szeretünk, de az a helyzet, hogy azok a srácok ott a kiadótól nem támogatják a zenekar ezen verzióját, így most el kell engednünk, mert visszahozzuk Vince Neilt."

Johnnak aligha a fenti nap volt élete legjobbja, a bandából történt kirúgása ugyanis csak a dolgok kezdete volt. „A rock'n'roll életstílus véget vetett a korábbi házasságomnak, így aztán elszabadultam Hollywoodban, és – mint ahogy az egy nagy zenekar tagjához illik – felszedtem a legdögösebb, legfiatalabb modellt, akit csak tudtam. Miután kirúgtak a Crüe-ből, beültem abba a vadiúj sportkocsiba, amit kábé négy héttel korábban vásároltam. Kinyitottam a kesztyűtartót, kiszedtem belőle a pisztolyt, aztán a számba helyeztem... Aztán elindultam haza, és útközben végig azon gondolkodtam: bassza meg, nincs melóm, munkanélküli vagyok, ki a franc fogja kifizetni ezt a kurva kocsit? Ki fogja kifizetni a házat? Ki fogja finanszírozni a csajt? Egyáltalán hogyan mondom meg neki? Aztán besétáltam a házba, ahol ott várt az én csodaszép, fiatal, meztelen modellem, amint épp csokit evett és Oprah Winfreyt nézte a tévében. Mondtam neki: szívem, jó és rossz híreim is vannak. A jó hír, hogy innentől kezdve sokkal több időt tudok majd veled itthon tölteni. A rossz hír, hogy a Mötley ma elbocsátott, szóval a pénztárcám eközben kicsit laposabb lesz... Illetve hadd pontosítsak, drágám, a pénztárcám eközben üres lesz. Ezen a ponton felült a kanapén, úgy nézett rám, mint azelőtt még soha, és így szólt: tudod, nekem is vannak jó és rossz híreim. Megkérdeztem, mi a jó hír. Erre ő: kaptam egy melót egy tévéshowban, szóval a karrierem végre tényleg beindulni látszik. Mondom: remek, akkor kifizetheted a kocsit. Mire ő: nem, azt hiszem, inkább egy kis szabadságra van szükségem, hogy a karrieremre koncentrálhassak... Három hét múlva egy haverom felhívott, hogy látta a moziban a férjével. Számolni kezdtem: ma kedd van, három hét telt el. Férjhez ment? És akkor megint elkezdtem keresni azt a pisztolyt..."

Corabi az élményről dalt is írt a Bruce Kulickkal közös Union projekt 1998-as első albumára Love (I Don't Need It Anymore) címmel. „Ezt a nótát aztán valamennyire játszották is az amerikai rádiók, szóval egy kis pénzt tudtam keresni belőle. Vagyis hosszabb távon hálás is lehetek neki, hogy lelépett..."

Mick Mars, a Mötley gitárosa nemrég azt nyilatkozta: a mai napig is a Corabivel készült 1994-es Motley Crue lemezt tartja a banda csúcsalkotásának.

 

Hozzászólások 

 
+4 #6 Generica 2012-11-24 09:30
Valószínűleg csak fel akarta venni a ritmust ezekkel a költekezésekkel . Én megértem, hogy nem akart kilógni. Ha megnézzük, hogy Nikkinek és Tommynak milyen női voltak akkoriban, akkor nem elég egy helyes lány. Amikor Corabi bekerült a Mötley-be még csóró volt a többiekhez képest, az egyik próbára menet még meg is verték, mert L.A. rosszabbik környékén lakott. A Dirt-ben amúgy benne van, hogy Nikki is aggódott a ház és autó törlesztések miatt, miután a '94-es lemez anyagilag nem jött úgy be, mint a korábbiak. Végkielégítés meg attól függ, mi volt a szerződésében. Szerintem bármit aláírt, hogy csatlakozhasson a Mötley-hez.
Idézet
 
 
+4 #5 Palinkas Vince 2012-11-24 08:59
Sportkocsi helyett egy egyszerűbb modell, ház helyett lakás, modell helyett egy helyes csaj és máris maradt volna egy csomó pénze :)
Mondjuk a zenekar igazán lehetett volna nagyvonalú a végkielégítésse l - vagy tényleg ennyire szarul ment akkoriban?
Idézet
 
 
+1 #4 Joshibarat 2012-11-23 20:41
Pont mostanában kattantam rá Corabi lemezeire, kb. két hónapja gyűjtögetem őket mindenhonnét. Az Union első abuma pl. nagyon fasza, igazi nagybetűs rock:
http://www.youtube.com/watch?v=FS9y1eTEs-E&feature=player_embedded#!
Idézet
 
 
+5 #3 Vanishpower 2012-11-22 11:26
Nem ismerem nagyon a Mötley Crüe munkásságát, se ez a tagot, de emberi értelemben ez a legnagyobb szemétség volt a többiek részéről. Sajnálom szegényt. Bár kinyírnia nem kellett volna magát és a sprotkocsi is elhamarkodott döntés volt, a csaj meg... hát mind tudjuk, hogy nem az eszükért szeretik a zenészeket. Csak gondoltam ezt leírom.
Idézet
 
 
+3 #2 nemtulkritikus 2012-11-22 10:49
Nagyon jól sikerült az új albuma a srácnak, hatalmas feelingje van. Ezen felbuzdulva nekiestem a Union albumoknak is, ha már eddig sikerült elkerülnöm őket.

Azt azért nagyon sajnálom, hogy nem sikerült többre vinnie, és még mindig a Mötley árnyékában él. Amúgy szeretem a vele készült albumot, de amire igazán kíváncsi vagyok, az az, hogy a Generation Swine milyen lenne, ha vele vették volna fel. Mert bár így is szeretem, szerintem Corabi sokat dobott volna rajta.
Idézet
 
 
+3 #1 Timár Attila 2012-11-22 10:17
Zseni az a rész, ahogy a The Dirt-ben leírja, utána a kisfia hogy vigasztalta meg..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.