Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metalfest 2011: a Kreator is a fellépők között

Újabb nagyágyú nevére derült fény a 2011-es Metalfesten: a június 3-4-5-ei csillebérci rendezvény egyik főattrakciója minden idők talán legsikeresebb európai thrash bandája, az esseni Kreator lesz, vagyis fél év leforgása alatt a nagy német thrash triász mindhárom tagja útba ejti Magyarországot.

A tengerentúli legnagyobb thrash bandákat Big Fournak is becézik, de az európai színtérnek is voltak úttörői, melyek közül leginkább a Kreator, a Sodom és a Destruction alkotta Teuton Thrash Trió emelkedett ki. A Ruhr-vidék rideg ipari környezetében 1982-ben – még Tormentor néven – megalakult Kreator vitathatatlanul az európai thrash mezőny legnagyobb bandájává vált, köszönhetően olyan alapműveknek, mint az 1986-os Pleasure To Kill, az 1987-es Terrible Certainty vagy az 1989-es Extreme Aggression.

A Mille Petrozza énekes/gitáros vezette csapat a '90-es évek zenei kísérletezései után a 2001-es Violent Revolution albummal tért vissza a klasszikus thrash világhoz, a 2005-ös Enemy Of God révén pedig még egy lapáttal rátettek a lendületre. A legutóbbi, 2009 januárjában megjelent Hordes Of Chaos ismét Európa egyik vezető metal csapatává és címlapbandává tette a Kreatort.

Milléék Magyarországon legutóbb 2009 februárjában léptek fel, a debreceni Lovardában, így aztán igazán időszerű volt egy újabb koncert. A júniusi MetalFestnél megfelelőbb helyszín nem is akadhatna ehhez, főleg annak fényében, hogy február 16-án a Sodom, márciusban 11-én pedig a Destruction is játszott hazánkban.

A Metalfesten még egy headliner és több kisebb fellépő nevének bejelentése várható a következő időszakban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.