Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metal Church: old school power metal lesz az új lemezen progos elemekkel

Már az új Metal Church dalok feléneklése folyik, vagyis a munka remekül halad az újjáalakult US power metal legenda visszatérő albumán. Az egyelőre cím nélküli anyag valamikor ősszel jelenik meg a főnök Kurdt Vanderhoof gitáros saját kiadójánál, a Body Of Worknél.

„Nagyon hasonlít a zene a régire, de van benne pár olyan elem is, ami nagyon mai”, magyarázta Ronny Munroe énekes a Metal Assaultnak. „Van benne egy kis… nem mondom azt, hogy progos, mert nem igaz, de akadnak benne kicsit progresszív elemek, de összességében a dalok sokkal inkább ütnek a korai albumainkra, mint bármi, amit eddig csináltunk ezzel a felállással. Ez nagyon izgalmas számomra, és szerintem a rajongóknak is igencsak bejön majd.”

Az egyik legalapvetőbb amerikai power metal csapat aktuális felállásában Ronny Munroe énekel, Kurdt mellett Jay Reynolds gitározik, Steve Unger basszusgitározik és a Savatage-ból ismert Jeff Plate dobol. Az új album valamikor nyár végére vagy ősz elejére várható, és Kurdt saját cégénél, a Body Of Work Recordingsnál jelenik majd meg.

A Metal Church utolsó albuma 2008-ban jelent meg This Present Wastelands címmel. A zenekar január végén adta az újjaáalakulás utáni első koncertjeit a 70.000 Tons Of Metal luxushajón. Az alábbi videóban bele lehet tekinteni, mire képesek manapság.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.