Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meshiaak & Jon Dette: még egy dal a jövő héten megjelenő debütalbumról

A Meshiaak nevű új zenekarral ad ki lemezt nyár végén Jon Dette, aki emellett továbbra is intenzíven játszik az Anthraxszel az Észak-Amerikán kívüli koncerteken. A csapat bemutatkozó albumáról, az Alliance Of Thievesről most meghallgatható az At The Edge Of The World című dal.

0620meshiaak

Augusztus 19-én jelenik meg a Mascot kiadónál a melbourne-i Meshiaak Alliance Of Thieves című első albuma. A zenekar legismertebb tagja kétségtelenül Jon Dette dobos (Slayer, Anthrax, Testament, Iced Earth), de a banda fő dalszerzője és vezetője a Teramaze gitárosa, Dean Wells, rajtuk kívül pedig a 4Arm korábbi énekese, Danny Tomb, illetve Nick Walker basszer alkotják a felállást.

„Igyekeztünk olyan megszólalást létrehozni, amely zenekari és olyannyira organikus, amennyire csak lehet, de sok modern technológiát is bevetettünk", mondja a zenéről Wells. „Régi és új keveredik ezen a lemezen: a dobokat kétinches szalagra rögzítettük egy régi Neve pulttal, de az album többi részét az otthoni stúdiómban vettük fel. Emellett Jacob Hansen volt a hangmérnökünk, aki egy csomó progresszív muzsikán dolgozott mér azelőtt. Ez a kombináció szerintem tényleg újszerűbb, frissebb megszólalást biztosít a Meshiaaknak, mint a legtöbb tradicionális thrash-lemeznek. Megpróbáltunk valami frisset teremteni a tradicionális metal és a thrash keretei között progresszív elemekkel, miközben azt akartuk, hogy a zene úgy hasson a hallgatóra, mint amikor annak idején meshiaak_cfelfedeztük magunknak az olyan zenekarokat, mint a Megadeth, a Metallica, a Machine Head, vagy akár az Alice In Chains és a Slipknot."

A debütlemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Chronicles Of The Dead
02. It Burns At Both Ends
03. I Am Among You
04. Drowning, Fading, Falling
05. At The Edge Of The World
06. Last Breath Taken
07. Maniacal
08. Alliance Of Thieves
09. Death Of An Anthem

A már ismert első klipdal és a Chronicles Of The Dead után alább máris meghallgatható az At The Edge Of The World is.

 

Hozzászólások 

 
+3 #5 Johnny76 2016-09-03 19:39
Hát nálam ez ritka, de első hallgatásra ütött! Abszolút 10 pontos album! Az év egyik legerősebbje nálam!12-13 hallgatás után nem találtam rajta gyenge pontot! Igazi,, üdítő Thrash/Power esszencia! A Metallica , Machine Head stb. hatások persze érezhetőek, de ezzel együtt is egyediek a stíluson belül! Ha szereted az említett, nagynevű zenekarokat, akkor a Meshiaak is tetszeni fog! Remélem, nem állnak meg! Engem megvettek, kilóra! Most én jövök...
Idézet
 
 
+3 #4 methanor 2016-08-20 09:46
Valamiért Lombardo,Grip Inc-je jutott az eszembe erről a projectről..........Soha nem váltak igazán híressé,de én bennük találtam meg a tökéletes metalt.
Idézet
 
 
+2 #3 methanor 2016-08-20 09:41
10 pont.Utóbbi időben csak ezerszer eljátszott,lerá gott,unalmas témáktól hemzsegő metalt hallottam.Ez üdítő kivétel.
Idézet
 
 
+3 #2 bluevoodoo 2016-08-10 20:27
Ez nagyon jó, rég hallottam ilyen fajta szikár power/thrash-t, nagyon jól is esett! A korai Imagika ill. a Forbidden Twisted Into Form utáni korszakára hajaz kicsit, de nagyon odatették. Sajnos áttörés biztos nem lesz belőle, kétlem, hogy akár ki tudnák tenni a lábukat az USA-ból, pedig megnézném őket élőben. Egy vásárlójuk már biztosan van!
Idézet
 
 
+3 #1 Venter 2016-08-09 08:47
Nem rossz!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.