Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Méregerős párosítás: borongós britek és sátáni svédek

Már csak alig több mint egy hónap van hátra a Paradise Lost első speciális Draconian Times koncertjéig, és nemsokára kapható lesz a brit gótmetalosok klasszikus 1995-ös mesterművének speciális újrakiadása is. Nick Holmes-ék tökéletes vendégbandát választottak a tavaszi miniturnéhoz: a három görög állomást leszámítva a svéd Ghost játszik majd előttük.

„Nagyon örülünk, hogy egy olyan bandát üdvözölhetünk a fedélzeten, mint a Ghost", áll a Paradise Lost nyilatkozatában. „Mi magunk is nagy rajongói vagyunk a zenéjüknek." A bizarr imázsú, okkult tematikájú heavy metal banda tavaly adta ki debütáló lemezét Opus Eponymous címmel. Sajnos a svédek csak négy koncerten léphetnek fel Nickékkel, de hamarosan az is kiderül, ki lesz a három márciusi görög buli nyitózenekara.

A Draconian Times speciális verziója a Sony Music Legacy sorozatában jelenik meg tavasszal, méghozzá digipak csomagolásban, remaszterizált formában, benne egy 5.1-es Dolby Surround mixszel. Azt egyelőre nem tudni, hogy az akkortájt eredetileg csak maxis, illetve japán bónuszként elcsöpögtetett dalok (Laid To Waste, Master Of Misrule, Another Desire, Fear, illetve a két feldolgozás, a Sisters Of Mercy-féle Walk Away és a The Smiths How Soon Is Now?-ja) felkerülnek-e az új kiadásra, de talán reménykedhetünk benne, hogy a kiadó igényes szeretne lenni... A Paradise Lost legsikeresebb lemezéről, a '90-es évek egyik legfontosabb és legjobb metal albumáról hamarosan a Klasszikushock! rovatban is megemlékezünk.

A Paradise Lost a speciális emlékbulikon természetesen elejétől végéig eljátssza a teljes Draconian Timest. Aki tanúja akar lenni valamelyik koncertnek, az alábbi helyszínek valamelyikére lesz kénytelen utazni:

Március 18. - Fuzz - Athén, Görögország
Március 19. - Fuzz - Athén, Görögország
Március 20. - Principal - Thesszaloniki, Görögország
Március 29. - Tivoli - Utrecht, Hollandia
Március 30. - Bataclan - Párizs, Franciaország
Március 31. - Zeche - Bochum, Németország
Április 1. - The Forum - London, Nagy-Britannia

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.