Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meldrum: Hoglanék megszállottan dolgoztak a harmadik albumon

Ősszel jelenik meg a Reversed Recordsnál a Meldrum harmadik nagylemeze. Mindez azért különlegesség, mert a csapat névadója, az egykori Phantom Blue gitáros Michelle Meldrum 2008-ban elhunyt – ezelőtt megírt dalait egykori zenésztársai fejezték be, köztük Gene Hoglan dobossal, aki a projekt egyik fő ideológusa volt.

Máris letölthető és meghallgatható a Meldrum Lifer című, ősszel esedékes nagylemezének első dala, az A Toast To Romance. Az anyagon a 2008-ban daganatos betegség következtében elhunyt egykori Phantom Blue és Meldrum gitáros, Michelle Meldrum – nem mellesleg a Europe tag John Norum felesége – és társai által írt, de Michelle életében fel nem vett dalok látnak majd napvilágot. Mivel maga Michelle nem tudta felgitározni a témákat, ezt Laura Christine tette meg helyette, az album produkciós munkálataiért pedig Gene Hoglan dobos és Rob Shallcross producer (Strapping Young Lad, GWAR, Zimmers Hole) feleltek. Maga a zenei anyag kicsit eltér az eddigi Meldrum korongoktól, a 2002-es Loaded Metal Cannontól és a 2007-es Blowin' Up The Machine-től, de egyelőre nem tudni pontosan, miben.

„Soha nem dolgoztam olyan megszállottan egyetlen album felvételein sem, mint ezen”, mondja a lemezről Hoglan. „A Michelle-t tőlünk elszakító tragikus körülmények is arra sarkalltak, hogy a lehető legjobb lemezt készítsük el, amire csak képesek vagyunk. Michele Madden, Laure Christine és még a hangmérnökünk, Chicken is életük teljesítményét tették bele a produkcióba, mindannyiunk teljes szeretetét és tiszteletét beleadva a dalokba legapróbb nüanszaiba is. Nem egyedül az volt a célunk, hogy tisztelegjünk Michelle emléke előtt, hanem hogy felvegyünk némi fasza zenét, amiért mindig is annyira kiállt – és amiről a Meldrum zenekar is szólt. Szerintem a nóták önmagukért beszélnek, én pedig soha életemben nem voltam még büszkébb arra, hogy tagja lehetek egy családnak. Tökös metal, tekerd fel a hangerőt!”

A kiadvány bevételeinek egy része Michelle és Norum fiához, Jake Thomashoz vándorol majd.

A Toast To Romance by MeldrumMusic

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.