Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Megünnepeljük a Helter Skelter első megjelenését, ebből következően a heavy metal születését”

Megjelenésének ötvenharmadik évfordulója alkalmából klipet készített a Beatles Helter Skelterjének feldolgozásához a Samael. A svájciak szerint a szám a valaha rögzített első metáldal.

1214samael

2017-ben jelent meg a Samael legutóbbi nagylemeze, a Hegemony, vagyis nem tegnap, a csapat most mégis új klipet készített az album egyik dalához. Utóbbi nem más, mint a Beatles örökérvényű Helter Skelterjének feldolgozása, ugyanis az eredeti ötvenhárom évvel ezelőtt, 1968. november 22-én jelent meg először. „Ha valaki megkérdezi, melyik volt az első metáldal, a Helter Skeltert mondjuk a Beatlestől – így a csapat. – És hogy megünnepeljük a dal első megjelenését, ebből következően a heavy metal születését, készítettünk nektek egy videót a szám általunk rögzített változatához. A klip a technológia és a spiritualitás sötét oldalát mutatja be, számos hivatkozással az eredeti megjelenés időszakára. Zeneileg próbáltunk hűek maradni az eredeti változathoz, de úgy közelítettünk hozzá, mintha a saját kompozíciónk lenne.”

Egyelőre nem tudni, mikor várható új album a Samaeltől. A csapat szeptemberben elvileg Budapesten is fellépett volna a klasszikus Passage lemez negyedszázados jubileumi turnéján, de a koncertet végül eltolták, az új dátum 2022. szeptember 21., a helyszín a Dürer Kert. Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.