Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megtalálta új basszusgitárosát a Machine Head

0625jaredJared MacEachern lett a Machine Head új basszusgitárosa – jelentette be a zenekar. Robb Flynnék januárban váltak meg Adam Duce-tól, aki a főnök mellett a csapat egyetlen eredeti tagja volt. MacEachern korábban ismeretlenebb amerikai zenekarokban játszott.

Ugyan eredetileg arról volt szó, hogy a Machine Head csak az idei Rockstar Energy Mayhem Drink Festival turnéra keres ideiglenes kisegítőt, és a hamarosan esedékes nyolcadik stúdiólemezt hármasban rakják össze, végül a meghallgatások során állandó basszert találtak maguknak Jared MacEachern személyében. A zenész hamarosan át is költözik Észak-Karolinából Észak-Kaliforniába, hogy minden idejében új csapatának szentelhesse magát.

A több mint négyszáz jelentkező közül kiválasztott MacEachern nem volt ismeretlen a Machine Head tagjai számára, saját csapatával, a Sanctityvel előzenekaroskodott is Robbék előtt a 2007-es The Black Tyranny turnén, és ki is segítette a csapatot pár akkori bulin, mivel Duce megsérült, igaz, csak némi háttérvokálozás erejéig, mert a basszust akkor a Hostility bőgős Brandon Sigmund pengette. Jared nagy előnye tehát, hogy a játék mellett az Adam által nyomott magas vokálokat is képes tökéletesen megszólaltatni, ami alapfeltételnek számított, és a személyes meghallgatásra behívott hét jelölt közül ő teljesített a legjobban ezen a téren.

A Cliff Burton-fanatikus Jared az utóbbi években főleg helyi zenekarokban játszogatott Észak-Karolinában, mivel 2007-ben lánya született, és elsősorban a családi életre koncentrált. „Olyan embert kerestünk, aki éhes, megéli és belélegzi velünk ezt az egészet”, mondja a döntésről Robb Flynn. „Dave viccelődött mindig azzal, hogy nem valami zöldfülűt keresünk, aki még arra is rácsodálkozik, hogy itt az öltöző, de nem is valami öreg rókát, akit már minden fáraszt, és mindent megélt, mindent megcsinált. Olyasvalakiben gondolkodtunk, aki már megtapasztalta a dolgok kemény oldalát, lenyomott kilenc-tíz kisbuszos turnét, de mindez nem törte meg, hanem továbbra is fűti a tűz, hogy haladjon előre és zenéljen. Jared sok szempontból ilyen volt.” „Készen állok a melóra!”, mondja MacEachern is. „Ez a turné fantasztikus lesz, az új dalok pedig olyan súlyosak, mint az állat! Hihetetlenül várom, hogy jó zenéket alkossak ezekkel a jó srácokkal!”

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Sárvári Gábor 2013-06-28 00:44
Kíváncsian várom. Remélem még idén hoznak lemezt.
Idézet
 
 
+1 #1 Szőlő 2013-06-25 14:20
Jól keni. Remélem, az anyagírásba is bedolgozik majd, ha már Cliff-fan.:-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.