Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Tom Searle, az Architects alapító gitárosa

0821tomsearleMindössze 28 éves korában elhunyt a brit Architects gitárosa és egyik fő zenei oszlopa, Tom Searle. A zenész halálát melanomás megbetegedésének szövődményei okozták.

Amikor júniusban elmaradt az Architects második 2016-ra tervezett budapesti bulija, még nem lehetett tudni, mi okozta az akkori európai koncertek törlését, most azonban sajnos kiderült: a menetrend módosítását Tom Searle egészségi állapotának rosszabbodása okozta, aki mára virradóra el is hunyt. Tom mindössze 28 éves volt, és három éve diagnosztizáltak nála bőrrákot: azóta többször is hiányzott a koncertekről a különböző orvosi beavatkozások és kezelések miatt. Annak idején egy részt el is távolítottak a lábából, és az operáció után úgy tűnt, megszabadult a betegségtől, ám ikertestvére és zenésztársa, Dan Searle dobos most közzétette: problémái később kiújultak. Tom június elején annyira rosszul lett, hogy mesterséges kómába helyezték, és az orvosok már akkor közölték családjával és társaival: nem valószínű, hogy valaha is magához tér. A zenész végül mégis felébredt, sőt, a javulás jeleit mutatta, ám az elmúlt két hétben állapota ismét rosszabbodni kezdett, és végül éjjel eltávozott.

Egyelőre nem tudni, mi lesz a zenekar további sorsa: úgy tűnik, nem mondják le az aktuális koncerteket, így a a februári fellépés után elvileg november 1-jén ismét itt lesznek nálunk a kiválóan sikerült új album kapcsán. A további folytatás azonban kérdéses, a csapatnak még túl kell tennie magát a sokkon, mielőtt eldöntik, utána hogyan tovább.

 

Hozzászólások 

 
+24 #1 matheus 2016-08-21 13:21
Az a kibaszott kurva rák... Annyi tehetséges zenészt vitt már el...
Nyugodj békében Tom!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.