Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Ted Kirkpatrick

62 éves korában elhunyt Ted Kirkpatrick. A Tourniquet dobosát és főnökét rövid, súlyos betegség után érte a halál.

0821tk

Augusztus 19-én elhunyt a keresztény prog/thrasher Tourniquet alapító dobosa és főnöke, Ted Kirkpatrick. A zenész egy ritka és gyógyíthatatlan betegségben, úgynevezett idiopátiás tüdőfibrózisban szenvedett, ami leegyszerűsítve a tüdő szövetének kóros, légzésre alkalmatlan eltorzulását, hegesedését jelenti. Kirkpatricknél négy hónappal ezelőtt jelentkeztek az első tünetek mellkasi fájdalom és légzési nehézségek képében.

Ted halálhírét felesége, Cristy osztotta meg: eszerint a dobos családja és szerettei körében távozott. A dobos utolsó estéjén még tudott hagyni néhány sort búcsúként. „Egész életem tele volt kalandokkal és csodákkal. Az elmúlt harminc évben mindnyájan rengeteg örömöt okoztatok nekem, amikor megosztottátok velem, mennyire szeretitek a zenémet, rokonszenveteket fejeztétek ki az állatok iránti szenvedélyem iránt, illetve, amikor értékeltétek, hogy megosztottam veletek Isten szeretetét. Örökre hálás leszek kitartó hűségetekért és a támogatásotokért, akármilyen tehetséggel is áldott meg engem az Úr, amivel méltóvá váltam erre. Csodálatos barátokat és a legnagyszerűbb családot hagyom magam után, amit csak ember kívánhat: testvéreimet, Dougot és Jimet, nővéremet, Sue-t és örök lelki társamat, legjobb barátomat és a valaha ismert legcsodálatosabb emberi lényt, a feleségemet, Cristyt. Köszönöm nektek – találkozunk valamikor a túlvilágon."

 

Hozzászólások 

 
#7 PsychoSurgery 2022-08-22 07:14
Most már Neil Peart jobbján ül szegény.
Idézet
 
 
#6 Zoli 2022-08-22 00:16
Egész héten Tourniquet-et hallgattam, erre tegnap erre a hírre kelek... Végtelenül sajnálom Ted elvesztését, ezzel sajnos vége ennek csodálatos, de eléggé alulértékelt zenekarnak.
Ahogy előttem leírták egy zseni volt a pali, egy rövid ideig dobolt a Trouble-ben, illetve még a Slayernél is volt valami meghallgatáson. Szóval látszik, hogy az elit szakmabeli arcok elismerték, és számoltak vele. Érdemes meghallgatni a szólólemezeit, 4 albumot készített, ezek közül az egyik egy Black Sabbath tribute lemez.
Aki nem ismeri annak nagyon ajánlom, hogy menjen végig a zenekar diszkográfiáján , nem fog csalódni!

Isten veled Ted!
https://www.youtube.com/watch?v=FNo8CRKVpLg
Idézet
 
 
#5 GTJV82 2022-08-21 21:07
Hát ez most lesújtott..... :(
A 2000-es évek elején a Microscopic View Of A Telescopic Realm és a Where Moth And Rust Destroy páros hatalmas kedvenc volt.
Aztán még az Antiseptic Bloodbathis sokat pörgött.
Hihetetlen tehetséges ember volt Ted, ő írta a zene nagy részét, a szövegeket, ő tervezte a bírtókat....stb.
R.I.P.
Idézet
 
 
#4 Equinox 2022-08-21 20:42
RIP

Nem hallgattam sok Tourniquet-t, de amit igen az tetszett. nehezen emészthető, érdekes zene volt, elhivatott emberektől
Idézet
 
 
#3 Tulus 2022-08-21 18:25
RIP
Idézet
 
 
#2 Chris92 2022-08-21 16:38
Tegnap olvastam a Sputnikmusicon, nem hittem a szememnek. A Tourniquet első három lemeze simán ott van a 90-es évek legjobb thrash lemezei között, fantasztikusan kidolgozott, technikás mégis egyedi zenei világot képviseltek, aminek Kirkpatrick volt az agya és motorja, nélküle garantáltan nem is mennek tovább. Amúgy nemcsak kiváló dobos volt, de állítólag még a lemezek gitárrészét is simán újra fel tudta játszani, ha nem volt teljesen megelégedve velük. Kivételes tehetség volt, aki totál ellenszélben (underground, vállaltan keresztény, rétegzenét játszva) tudott maradandó életművet alkotni. Isten nyugosztalja, nagyon nem jó nézni ahogy sorba mennek el azok az emberek, akik kamaszkoromban formálták a zenei ízlésem. :((
Idézet
 
 
#1 Anomander 2022-08-21 15:43
Nagyon váratlan és szomorú hír, Isten nyugosztalja!
Szeretem a zenéjét, most is a Gazing at Medusa megy, de sort kerítek a többi lemezére is, a Tourniquet mindig is egyedi hangzású, kiváló dolgokat alkotott.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.