Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Robert Dahlqvist, a The Hellacopters egykori gitárosa

0906dahlqvistMeghalt Robert „Strängen" Dahlqvist, a The Hellacopters egykori gitárosa. A zenész mindössze 40 éves volt, és csaknem tíz éven át játszott a svéd rockcsapatban.

40 éves korában elhunyt Robert Dahlqvist, aki 1999-ben csatlakozott a Nicke Andersson által vezetett The Hellacoptershez, és egészen a zenekar 2008-as feloszlásáig oszlopos tagnak számított a formációban. Azóta többnyire önállóan dolgozott szólóban, illetve eredetileg Thunder Express néven futott projektje, a Dundertåget égisze alatt. „Nehéz most megtalálni a megfelelő szavakat, de nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy Robert Dahlqvist halott", írta a Hellacopters. „Tíz év alatt jónéhányszor körbeutaztuk együtt a világot együtt, lemezeket készítettünk, klubokban és fesztiválokon játszottunk. Lehetetlen lenne szavakba önteni, mi mindent jelentett számunkra Strängen, és próbálkozhatunk akárhogy, nem fogjuk tudni elmagyarázni, mennyire hiányzik majd nekünk. Most inkább a vele eltöltött nagyszerű időkre gondolunk, meg persze a családjára. Amíg ismét találkozunk."

Dahlqvist halálának okairól egyelőre nem tudni semmi bővebbet. A The Hellacopters egyébként idén is játszik majd itt-ott, de akárcsak tavaly, idén is az ősfelállásban, amelynek Strängen még nem volt tagja.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.