Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Peter Green

Elhunyt Peter Green. A Fleetwood Mac alapító gitárosát 73 éves korában, álmában érte a halál.

0726pg

73 éves korában meghalt Peter Green. A brit születésű gitáros a rockszakma pionírjai közé tartozott: komoly karrierje John Mayall mellett indult a ’60-as évek derekán, majd 1967-ben megalapította minden idők egyik legsikeresebb zenekarát, a Fleetwood Macet Mick Fleetwooddal és Jeremy Spencerrel. Maga Green csak rövid ideig, mindössze három évig játszott a bandában, ezen időszak alatt azonban olyan örökzöldeket írt a csapatnak, mint az Albatross, a később Carlos Santana által is világsikerré tett Black Magic Woman vagy a Judas Priest által is feldolgozott The Green Manalishi (With The Two Prong Crown). 1970-ben azonban végül búcsút intett a csapatnak.

Greennél nem sokkal később súlyos mentális zavart, skizofréniát diagnosztizáltak, amelyet későbbi visszaemlékezései szerint csak még tovább súlyosbítottak LSD-s kísérletei. A zenész kisebb-nagyobb megszakításokkal komoly időszakokat töltött különböző pszichiátriai intézetekben, majd a ’70-es évek végén szólóelőadóként tért vissza a színtérre. Utána gyakran dolgozott másokkal is – idén például egy titokzatos projektben Kirk Hammett-tel közösen is játszott, de ennek pontos mibenléte egyelőre nem ismert.

A gitáros elhunytának pontos okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit tudni, hogy álmában érte a halál.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.