Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt John Hinch

73 éves korában elhunyt John Hinch. A dobos játéka annak idején a Judas Priest első lemezén, a Rocka Rollán volt hallható.

0501priest

Meghalt John Hinch dobos (a képen balról a második), aki azzal írta be magát a heavy metal történelmébe, hogy feldobolta a Judas Priest 1974-es debütáló nagylemezét, a Rocka Rollát. Hinch Rob Halforddal egyszerre került be a Priestbe, miután átcsábították őket a Hiroshima nevű formációból, ugyanakkor nem a banda első dobosa volt – csak az első, aki mellett viszonylag stabilan lehorgonyoztak. Azokban az években a zenekar sofőrjeként és turnémenedzsereként is dolgozott, és 1975-ben került ki tőlük személyi, illetve kreatív ellentétek miatt: a csapat kísérletezősebb, sokszínűbben játszó ütőst keresett.

Hinch a Priestből történt távozását követően nem folytatta tovább professzionális dobosi karrierjét, de nem távolodott el a zeneipartól, hanem a zenekari menedzsment világában dolgozott, többek között például Uli Roth és Zeno Roth stábjában. Halálának pontos okát egyelőre nem tudni, mindössze annyi biztos, hogy hirtelen történt: egyik napról a másikra beteg lett, majd elhunyt.

 

Hozzászólások 

 
#5 Draveczki-Ury Ádám 2021-05-03 08:12
Idézet - MrBr:
Ilyen pontosan nem vagyok tisztában a dátumokkal csak egyszerűen
a videóból" Mooret láttam ki". De ha így van legalább ezt is tudom. Köszi

Én se vágtam fejből, ne aggódj, de szinte mindenhol erről a tévéfellépésről tettek be részleteket Hinch halálhíréhez (Rocka Rolla meg ez), szóval fel sem merült bennem a hír feltöltésekor, hogy ne ő lenne rajta, dacára a Dreamer Deceivernek, hiszen azt miért ne játszhatták volna a lemezrevétele előtt. A videót megnézve egyébként Moore is lehetne, nem lehet tisztán kivenni, de dátum alapján Hinch az.
Idézet
 
 
#4 MrBr 2021-05-03 07:46
Ilyen pontosan nem vagyok tisztában a dátumokkal csak egyszerűen
a videóból" Mooret láttam ki". De ha így van legalább ezt is tudom. Köszi
Idézet
 
 
#3 Draveczki-Ury Ádám 2021-05-03 03:27
Idézet - MrBr:
Ez igy igaz, a videón Alan Moore a dobos. De legalább itt megemlekeztek róla. RIP

A fenti felvétel 1975. április 25-én készült a BBC egyik műsorához, Alan Moore pedig 1975 októberében lett a Judas Priest dobosa. A Dreamer Deceiver a Sad Wings Of Destinyn szerepelt valóban, de most direkt csekkoltam a setlist.fm-en is, 1975 elejétől kezdve stabilan a műsor része volt, vagyis a Sad Wings megjelenése előtt már bő egy évvel is játszották a koncerteken.
Idézet
 
 
#2 MrBr 2021-05-02 20:57
Ez igy igaz, a videón Alan Moore a dobos. De legalább itt megemlekeztek róla. RIP
Idézet
 
 
#1 Kybass 2021-05-02 18:03
RIP :-(

(Apró megjegyzés: a Dreamer Deceiver nem a Rocka Rolla-n, hanem a Sad Wings of Destiny-n jelent meg - ott már Alan Moore dobolt. A Rocka Rolla-ról ez pl. egy kiemelkedő darab: https://youtu.be/64IJJW0Iy8Y.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.