Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Dirk Strahlmeier, a Sodom volt gitárosa

Elhunyt Dirk „Strahli" Strahlmeier, aki a '90-es évek közepén nagyjából egy éven át gitározott a hamarosan ismét Magyarországon koncertező Sodomban. A zenész halálának pontos körülményei egyelőre ismeretlenek, annyi bizonyos, hogy egy kórházban érte a vég.

„Egy megbízható forrástól tudom, hogy ex-gitárosunk, Dirk Strahlmeier ebben a hónapban elhunyt egy düsseldorfi kórházban", tette közzé a gyászhírt a Sodom főnök Tom Angelripper. „A halála pontos körülményeit egyelőre nem tudjuk. Strahli az 1995-ös Masquerade In Blood lemezünkön gitározott, utána elvesztettük egymást, nem tartottuk a kapcsolatot. Legmélyebb részvétünk a családjának és a barátainak."

Ez már a második halál a Sodom családban, hiszen a gelsenkircheni thrash trió legendás eredeti dobosa, Chris „Witchhunter" Dudek 2008 szeptemberében hunyt el önpusztító életmódja következtében. Witchhunter 1980-tól 1992-ig játszott a Sodomban, de 2007-ben egy alkalmi meló erejéig még visszatért a fedélzetre, amikor The Final Sign Of Evil címmel a banda ősfelállása ismét rögzítette a debütáló In The Sign Of Evil anyagot.

A tavaly év végén kiadott In War And Pieces lemezzel turnézó Sodom sok-sok évnyi szünetet követően február 13-án Budapesten, a Dieselben játszik.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.