Shock!

május 20.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Dennis Thompson

75 éves korában elhunyt Dennis Thompson. Az MC5 dobosa a stílusalapító zenekar utolsó élő tagja volt.

0512dtmc5

A The Jimi Hendrix Experience, a Ramones és a legklasszikusabb Motörhead után újabb ikonikus rockbanda alaptagsága halt ki teljesen: 75 éves korában elhunyt Dennis Thompson, az MC5 egykori dobosa. A zenész az utóbbi években többféle egészségügyi problémával küzdött, április óta egy rehabilitációs intézetben lábadozott akkori szívinfarktusa után.

A detroiti MC5 az amerikai hard rock- és punkszíntér pionírjai közé tartozott: a zenekar első albuma, az 1969-es Kick Out The Jams koncertlemez a maga idejében felbecsülhetetlen hatást gyakorolt a követőkre, de ugyanígy az eredeti felállás két soralbuma, az 1970-es Back In The USA és az 1971-es High Time is megkerülhetetlenek. A csapatra többek között olyan, önmagukban is korszakalkotó előadók hivatkoztak inspirációként, mint a kortárs Iggy Pop And The Stooges, a Ramones, a Motörhead, a Bad Brains, a Corrosion Of Conformity, a Soundgarden, a Faith No More, a Rage Against The Machine vagy az Entombed.

A klasszikus felállás elsőként elhunyt tagja Rob Tyner énekes volt, aki 1991-ben távozott, majd Fred „Sonic” Smith gitáros is követte 1994-ben. Michael Davis basszer 2012-ben hunyt el, Wayne Kramer gitáros pedig idén februárban. A zenekart ősszel beiktatják a Rock And Roll Hall Of Fame-be – ezen a gálán tehát már egyikük sem lehet ott.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.