Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Andy Fletcher

Váratlanul és tragikus hirtelenséggel elhunyt Andy Fletcher. A Depeche Mode egyik oszlopát 60 éves korában érte a halál.

depeche_mode_budapest_k2017_03

Halála okát meg nem jelölve tette közzé Andy Fletcher halálhírét a Depeche Mode. A bejegyzés szövege alapján a zenész tragédiája két társát, Dave Gahant és Martin Gore-t is sokkolta. „Fletchnek tényleg aranyból volt a szíve, mindig számíthattál rá, ha támogatásra, egy lendületes beszélgetésre, egy jó nevetésre vagy egy hideg sörre volt szükséged" – írják.

Andy Fletcher a '70-es évek végén kezdett zenélni Vince Clarke-kal, és alapító tagja volt a Depeche Mode-nak, amely mellett haláláig kitartott. A zenekarban betöltött szerepe gyakran képezte vita tárgyát: noha hozzátartozott a Depeche Mode legendáriumához, több mint negyvenéves pályafutásuk során egyetlen dalt sem jegyzett társszerzőként. A csapat ugyanakkor egy idő után a nyilatkozatokkal is elkezdett rájátszani Fletcher titokzatos státuszára, aki részben emiatt a rajongótábor egyik nagy kedvencének számított.

További információk remélhetőleg hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
#8 István 2022-06-04 20:48
Ismét egy igazi jó embert,ès nagyszerű zenészt veszítettünk !
Nyugodjék békében!
Idézet
 
 
#7 Draveczki-Ury Ádám 2022-05-28 04:58
Idézet - Xanadu:
Mi alapján döntitek el, hogy egy halálhírt a főoldalra tesztek, vagy csak a sima hírrovatba? Nyilván Alan White esetére gondolok, ami nekem kissé szúrja a szemem.

Ugyanazok a szempontok, mint bármilyen más hír esetében, vagy bármilyen más online lapnál.
Idézet
 
 
#6 Xanadu 2022-05-27 17:54
Mi alapján döntitek el, hogy egy halálhírt a főoldalra tesztek, vagy csak a sima hírrovatba? Nyilván Alan White esetére gondolok, ami nekem kissé szúrja a szemem.
Idézet
 
 
#5 queensryche999 2022-05-27 16:12
Uhh... sajnálom, részvétem mindenkinek, aki valamilyen módon kötődött hozzá.

A 90-es évek legelején a suliban nálunk külön klikkje volt a "módosoknak". Semmi extrém; többségében csajok, akik feketében jártak, imádták a Mode-ot, emellett többnyire olyan zenéket hallgattak, mint pl. a The Cure, Shakespears Sister, The Sisters of Mercy, vagy az akkoriban már közismert és népszerű Bonanza Banzai. Nyilván volt más is, de ezek ugrottak be.

A rock- és metal zenébe frissen belecsöppent kamaszként nem igazán tudtam értékelni ezt a zenét és egy-egy kivételtől eltekintve "fura klipeket készítő" (ne felejtsük: Music Television-éra kellős közepe) formációknak láttam őket. A fura szót húznám alá, mert a klipek többségére már akkor sem mint rossz zenére gondoltam, de a Guns, Metallica, AC/DC, Aerosmith (stb.) mellett nem rúgtak labdába. Ahogy az lenni szokott, évekkel később újra felfedeztem magamnak ezeket és bár a fentiek nem mindegyike került be a zenei rotációmba - ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy mindegyiket elismerem és egy pillanat alatt lecserélném rájuk a mai mainstream zenéket -, a Mode (vagy a TSOM) elnyerte méltón megérdemelt helyét. Ahogy szerintem sokunknál, akiknél később ütött be ez a zene. Hozzáteszem, hogy főként a zene, kisebb részben pedig a nosztalgikus azonosulás miatt nekem máig a kb. '86 / '87-től '93-ig tartó szakasz a favorit és általában ebből az időszakból származó dalt/lemezt választok, ha DM-et szeretnék hallgatni.

Zárógondolat: friss még ez a dolog és nem tudom, hogyan állnak ők most egymással, de azt hiszem sokan örülnének neki, ha a zenekar aktív korszakából még hátralévő években csinálnának valami közöset Alan Wilderrel.
Idézet
 
 
#4 blackmagic 2022-05-27 07:50
Ami mostanában van....lassan egy gyászrovatot lehetne indítani. :(
Idézet
 
 
#3 blackmagic 2022-05-27 07:46
Isten nyugosztalja :(
Idézet
 
 
#2 GTJV82 2022-05-27 07:25
Felfoghatatlan..... ezzel lehet a Mode-nak is befellegzett.
R.I.P. Andy és köszönünk mindent!
Idézet
 
 
#1 Tulus 2022-05-26 20:38
Nyugodj békében Andy :( Egy igazi legenda voltál már életedben is :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.