Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megadeth: úgy fest, minden őszi bulin teljes Countdownt játszanak

Formálódik a Megadeth jubileumi Countdown To Extinction emlékturnéja, bár egyelőre még senki sem hívja így: a csapat folyamatosan jelenti be a szeptemberi dél-amerikai állomásokkal kapcsolatban, hogy gyakorlatilag mindegyiken elejétől végéig eljátsszák majd karrierjük legsikeresebb, idén húsz éves nagylemezét.

A Megadeth első teljes Countdown programos koncertje a jelenlegi állás szerint a chilei Santiagóban lesz szeptember 7-én, de már eldőlt, hogy szeptember 19-én és 21-én megkapja a full lemezt Mexikóváros, majd Guadalajara is, most pedig bejelentették, hogy a szeptember 14-én és 16-án megrendezendő két argentin bulin, Buenos Airesben és Cordobában is tokkal-vonóval elnyomják az albumot. „Zeneileg a Countdown az egyik kedvenc Megadeth lemezem", mondta David Ellefson basszer az Artisannak a téma kapcsán. „Szerintem ott sikerült a legjobban egyesítenünk a thrasht a melodikus vonallal úgy, hogy nagy, fogós riffeket írtunk. Ezzel a lemezzel léptünk be a mainstream világba is, ami számos lehetőséget nyitott meg előttünk. De még ennél is fontosabb, hogy állati jó időszak volt az számunkra: akkor volt négyünk között a legszorosabb kapocs zenekarként."

A Mustaine - Ellefson - Friedman - Menza felállásban elkészített Countdown To Extinction máig a Megadeth legsikeresebb kiadványának számít: a Billboard-lista második helyén nyitott, négy MTV-s sikerdalt fialt, és csak az Egyesült Államokban több mint 2 millió példányban talált gazdára. Megjelenésének huszadik évfordulóján, július 14-én a lemezről mi is megemlékezünk majd a Klasszikushock rovatban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.