Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mayhem: „Megint másmilyen lesz, mint az előző, de hát ez a védjegyünk”

0320mayhem2014-ben jelent meg a Mayhem legutóbbi nagylemeze, az Esoteric Warfare, de a zenekar már gondolkodik a folytatáson. Csihar Attila egy friss interjúban azt is elárulta, miért Maniac állt a banda frontján az idei Sweden Rockon.

„Már hallottam kisebb részleteket, elkezdtük formálni a dolgokat”, mondta a következő Mayhem-lemezről a Kaaos TV-nek Csihar mester. „Most úgy néz ki, megint másmilyen lesz, mint az előző, de hát ez a védjegyünk. Nem érzünk magunkon semmiféle nyomást, nagyon lazán dolgozunk. A Morten Iversen által mutatott témák viszont nagyon érdekesek voltak. Most lassan kitaláljuk, mit csináljunk.”

A Mayhemmel már a márciusi Infernón is fellépett Sven Erik Kristensen, azaz Maniac, a Sweden Rockon azonban fixen vele koncertezett a banda. Mindez természetesen semmit sem jelent Attila státuszát illetően. „Két dolog miatt alakult így. Az egyik, hogy egymásra szerveztünk dolgokat. Épp az Államokban turnéztam a Sunn O)))-val, és nagyon fontos koncerteket adtunk Kanadában. Másfelől pedig úgy gondoltuk, jobb, ha Maniackel megy le az egész buli ahelyett, hogy lemondanánk. Az ilyesmi nagyon jó a rajongóknak, az újabb generációnak is, akik például sosem láthatták vele a zenekart. Az Inferno fesztiválon adott koncertünk is nagyon jól sült el, ahol megosztottuk egymás között a dalokat, az embereknek bejött. Sven nagyon jó barátom, akárcsak az egész zenekarnak is. Szerintem ez látszik is. Mi vagyunk a Mayhem. Kurvára megcsinálhatjuk ezt is, mert csak azt mutatja: olyanok vagyunk, mint valami testvériség. A Mayhem a Mayhem: nem valakinek a zenekara, hanem olyan, mint egy logó. Ha belegondolsz, jó tíz éve vagyok énekes itt, de a koncertprogramban csak kevés dal szerepel, amiket tényleg én írtam és énekeltem. Hozzászoktam ahhoz, hogy sok más énekes témáit énekeljem: valahogy beépítem a stílusukat a sajátomba, és továbbviszem. Több ez számomra, mint egy zenekar: az életemet jelenti. Így aztán természetesen ha megfelelő az időzítés és a hely, Sven, aki szintén tíz évet énekelt a zenekarban, bármikor jöhet, örülünk neki. Egy ideje terveztük már ezt egyébként, konkrétan az én ötletem volt. Remélhetőleg a jövőben többször is lesz majd mód erre.”

Attila hangja legközelebb a Sinsaenum debütáló lemezén lesz hallható, amely július végén jelenik meg, és Joey Jordison, illetve Frederic Leclercq zenekara.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.