Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Max és az új Soulfly: „Mélyen törzsi, nagyon spirituális lemez lesz”

0606soulflyMa jelenik meg a Cavalera Conspiracy új, negyedik nagylemeze, de Max Cavalera jellemző módon már a jövőbe tekint, és a következő Soulfly-albumot tervezgeti. Az anyag elvileg még jövőre kijön.

November 17-én, azaz ma jelenik meg a Napalmnál a Cavalera Conspiracy negyedik nagylemeze, a Psychosis, de a Soulfly is igen aktív lesz jövőre, hiszen fennállásuk huszadik évfordulóját ünneplik egy új stúdióalbummal. „Az a célom, hogy visszahozzam a törzsi elemek egy részét”, mondta a 2015-ös Archangel folytatásáról Max Cavalera a No Limits Music Show-nak. „Rengeteg ember kéri ezt, de én is szeretném, mert nagyon szeretem azt a fajta dob-gitár súlyosságot. Egyszerűen lenyűgöző. Ez hatotta át a Prophecyt, a Primitive-et és az első lemezt is, aztán valahogy a turnék közepette elveszett. A Dark Ages után igazából leálltunk az extra ütőhangszerekkel is, és most tök jó lesz visszahozni ezeket. Pont most van itt az ideje. Szóval ez egy mélyen törzsi, nagyon spirituális lemez lesz, már meg is van a koncepciója. Túl sokat nem akarok mondani róla, mert meglepetés lesz, de meghúzódik a lemez mögött egy egységes koncepció, és ehhez hasonlóval a Roots óta nem dolgoztam. Szóval ugyanazt az érzésvilágot hozza majd az album, mint a Roots.”

A mostani állás szerint a Soulfly január környékén vonul stúdióba Josh Wilbur producerrel, és természetesen vendégek is felbukkannak majd rajta, bár róluk egyelőre még Max sem tudott konkrétumokkal előrukkolni. „Ez egy különleges album lesz, haver. És ezt érzi az ember. Keményen dolgozom a riffeken, mert ezekből a legjobbakra van szükség, akárcsak az új Cavalera Conspiracyn, ahol szintén ez volt a cél. De a Soulfly-jal több terem nyílik a kísérletezésre: abban ott rejlik a világzene, a törzsi, a spirituális vonal.”

 

Hozzászólások 

 
+15 #6 sepumark 2017-11-17 18:49
A klasszikus Sepu minden mozzanata hibátlan, csak pl. nekem kellett 10 kerek év, mire beérett a Roots lemez.
Arise/Beneath mániám miatt ez érthető is :)
2007 tavaszán kezdtem el hallgatni az új Sepu/Soulfly cuccokat és baromira bejött mind a két banda, de Andreas miatt a szívem az új Sepu felé húzott.
Nekem pont a törzsi jelleg miatt jött be a korai Soulfly, az új Sepu meg amiatt, hogy mertek kalandozni.
Az első 3 Soulfly, a Dark Ages meg az a csontos borítós nagyon komoly anyagok. Sepuból meg a Nation (a lazaság miatt), A-lex (a szólók miatt), Kairos (a dalok miatt), a Mediator (a brutalitása miatt) és a legutóbbi, a prog elemek miatt a kedvenc.
CC lemezek közül a 3. a legállatabb. Pont azért, mert olyan zajos, kaotikus és beleszarós, amilyennek lennie kell :)
De mindenkinek más és más... az én szívem Arise/Beneath, de hát 1992 óta vagyok rajongó... ez érthető ;)
Idézet
 
 
+12 #5 killerbasser 2017-11-17 14:57
Nálam Max a Soulfly-jal együtt kb. végleg leírta magát, amikor egymás utáni nap láttam őket a Sepulturával, és ég és föld volt a két produkció. Az egyiken nem láttam mást csak egy ripacskodó emberi roncsot, a másik meg a zenéről szólt és a zuzzantásról, lerepült a fejem. Pedig egyik sincs különleges helyen a szívemben, csak néha olyanom van, hogy kívánom ezt a fajta zenét :)
Idézet
 
 
+1 #4 Lantis 74 2017-11-17 14:53
A Soulfly valamiért engem sosem érintett meg. Valamiért nekem nem jön be. Azt nem mondom hogy, rossz csak nekem nem tettszik. A CC már annál inkább, jónéhány számuk van ami kifejezetten tettszik.Bár sokan fikázzák őket, de ez engem nem zavar.Kiváncsi vagyok a 4. albumukra.
Idézet
 
 
+6 #3 Simon Zoltán 2017-11-17 14:51
Félek.
Idézet
 
 
+5 #2 Igor Igorovics 2017-11-17 11:24
Szerintem mindkét időszakban voltak jó lemezek. Primitive, Prophecy az elsőből, Dark Ages, Conquer a másikból. Ez a négy lemez konkrétan (közel) hibátlan. Legalábbis nekem. Viszont az utolsó két Soulfly szerintem ilyen fércmunka kategória. Ugyanakkor a CC 3.ik albuma nekem ilyen 8/10. Tudom sokaknak nem jön be, de nekem az ilyen kellemes hallgatnivaló. Egyszerúen jó hallgatni. Kiváncsi vagyok az újra is!
Idézet
 
 
+4 #1 Carrast 2017-11-17 09:49
"pont most van itt az ideje" ????
Eleve nem tudom miért lettek kivéve az ütős hangszerek meg a világzenei hatás a Dark Ages utáni albumokból. Pont ezek miatt szerettem a Soulflyt és pont ezek hiánya miatt nem hallgattam a többit. Sajnos élőben nagyon leírtam magát a Soulfly, Max nagyon gáz a színpadon....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.