Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mastodon: nyáron nagylemez, télen minialbum?

Még nem dőlt el véglegesen, de nem kizárt, hogy egyenesen két Mastodon anyagnak örülhetünk a következő egy éven belül. Az atlantai modern metalosok új sorlemeze nyáron jelenik meg, és erősen fontolgatnak egy téli EP-t is, rajta a hangulatosabb, lassabb új dalokkal.

„Nyári megjelenésben gondolkodunk, szóval erőteljesnek kell lennie”, mondta az új Mastodon lemezről Brann Dailor dobos a Spinnek. „Nem érzem úgy, hogy lassúnak, végzetterhesnek, borongósnak kellene lennie, mint egy téli albumnak. Korábban egyébként konkrétan beszéltünk is erről: miért nem válogatjuk össze a hangulatosabb, lassabb számokat egy téli EP-re? Ezen jelenleg is gondolkodunk, de most értelemszerűen az album áll a középpontban. Úgy érzem, a lemez visszatérés valami olyasmihez, amit leginkább talán, nem is tudom, zsigeri démonűzésnek nevezhetnénk. Sötét és félelmetes.”

A Nick Raskulinecz producerrel dolgozó banda tizenöt dalt rögzített, köztük olyanokat, mint a Tread Lightly, a Buzzard’s Guts, a Scent Of Bitter Almonds vagy az Aunt Lisa, amely utóbbi az egész lemez legőrültebb számának ígérkezik. „Akad pár nagyon ütős rock’n’roll nótánk, van persze súlyos-súlyos metal és totálisan kifordított, bizarr is. Meg azok a marha fogós, nagy refrénekkel dolgozó számok is, amelyek egyszerre furcsdák és mastodonosak. Vad, változatos lemezt készítettünk.”

A fent említett tizenöt dal mindegyike valószínűleg nem kerül fel a lemezre, főleg, ha a csapat úgy dönt, hogy a téli EP-s megoldást favorizálja.

 

Hozzászólások 

 
+3 #4 Sárvári Gábor 2014-03-01 15:02
Tegnap jött meg a Blood Mountain! Kettő hónapot vártam rá mire le tudták szállítani! De most itt "ül" mellettem. És itt is marad egy darabig! És remélem hogy a srácok komolyan gondolják ezt az album meg Ep felállást! Mert a Mastodon-ból sosem elég! Tényleg kihozhatnának egyszer egy duplát!
Idézet
 
 
+2 #3 Myth 2014-03-01 14:39
Elég fura számcímek ezek, bár a multkori Blasteroid meg Stargasm utan nem meglepetés. Várós nagyon!
Idézet
 
 
+2 #2 Codename333 2014-03-01 13:35
zsigeri démonűzés.Sötét és félelmetes :D van egy olyan érzésem h megint egy nagyon nagy lemez lesz a jutalmunk a várakozásért .Alig várom
Idézet
 
 
+5 #1 grand magus 2014-03-01 10:10
Na pont a Mastodon az a zenekar,akiktől akár egy dupla lemeznek nagyon tudnék örülni.Mi a fenének kell EP-z ni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.