Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mastodon: igazi kuriózummal készülnek április 21-ére

Speciális bakelit kislemezzel jelentkezik a Mastodon a nemzetközi Record Store Day alkalmából április 21-én, amelyet a kanadai Feisttel közösen jegyeznek. A split kiadványon a két előadó egymástól játszik el egy-egy dalt.

A kollaboráció ötlete a BBC egyik műsorából származik, ahol az énekesnő és a Mastodon egymást követően szerepeltek vendégként. „Jó móka ez nekünk", mondta Brann Dailor dobos a svéd Metalshrine-nak. „Legtöbbször olyan csapatokat dolgozunk fel, akik eleve súlyos zenében utaznak vagy valami közük van ehhez a színtérhez: Melvins, Thin Lizzy, Metallica... Mit tehetsz egy ilyen típusú nótával annak érdekében, hogy a saját képedre formáld? Egyáltalán nem egyszerű az ilyesmi, főleg nem olyan csapatoknál, akiknek a munkásságát mi is nagyra értékeljük, és eleve imádjuk az eredeti verziókat. Ilyenkor alapból olyasmiben gondolkodsz, mint a Melvins, a Thin Lizzy vagy a Metallica, hiszen te magad is azt szoktad meg, és nem akarod elrontani. Feisttől viszont nagymértékben különbözünk, vagyis itt sokkal nagyobb játéktér áll rendelkezésre."

A simán Feistodon címen kiadott kislemezen Feist a Black Tongue-ot játssza a Mastodon legutóbbi albumáról, a tavalyi The Hunterről, Dailorék pedig az énekesnő A Commotion című szerzeményének feszülnek neki.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.