Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már nagyban stúdiózik a Machine Head

Április közepe óta az oaklandi Jingletown stúdióban gyűri az új dalokat a Machine Head, akik a tervek szerint szeptemberben jelentetik meg hetedik stúdiólemezüket. Dave McClain dobos szerint a zenekar ezúttal is bődületesen erős albumot írt, és nyilvánosságra kerültek róluk az első aktuális stúdiós fotók is.

Az anyagnak egyelőre nincs címe, de biztosan felkerül rá a This Is The End, a Who We Are, a Pearls Before Swine, az Under The August Moon, az I Am Hell, a Darkness Within és a Locust. „Akárcsak az utolsó két lemeznél, most is magunknak írtuk a zenét", nyilatkozta Dave McClain dobos a Horns Up Rocks!-nak. „Nem igazán rendelkeztünk konkrét tervekkel, tehát nem az történt, hogy leültünk: na, legutóbb sok hosszú nótánk született, szóval most rövideket kell írnunk... Volt némi szabadidőnk, és alig vártuk, hogy nekilássunk a friss daloknak, mindegy, mi csúszik ki belőlünk. És haver, az eredmény gyilkos! Hihetetlenül izgalmas! Érezzük, hogy ismét egy olyan album van a kezeink között, ami mindenki valagát szétrúgja majd, és alig várjuk, hogy az emberek végre meghallják!"

A fenti nóták közül az első kettő készült el először, és Robb Flynn a brit Metal Hammernek himnikus, riffcentrikus témákként írta le őket egyfajta epikus, neoklasszikus jelleggel. Egy San Francisco-i rádióállomásnak Robb nemrég a Locustról is mondott pár szót. „Amikor a sáskák rajban járnak, nem tudják irányítani, merre mennek, így aztán a széljárásra hagyatkoznak. Ilyenkor jönnek le a földre, ahol aztán komoly pusztítást okoznak, aztán szállnak tovább megint oda, ahová a szél viszi őket... A dalban a sáska egyfajta metafora egy olyan típusú személyre, aki néha felbukkan az életedben, és hasonló hatást vált ki."

A mostani állás szerint a zenekar idén nyáron a Rockstar Energy Mayhem Festival turnén játszik majd az Egyesült Államokban a Megadeth, a Disturbed és a Godsmack társaságában. Az első kilenc állomáson ők lesznek a főszínpad nyitózenekara, a többi tizennyolc bulin pedig a kisebb Extreme Stage headlinereként lépnek fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.