Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már a turné előtt megbomlott a Nine Inch Nails megafelállása

0516ericElég gyorsan, mindössze bő három hónappal az újjáalakulás bejelentése után kilépett a Nine Inch Nails turnéfelállásából az elsősorban a Jane’s Addictionből ismert Eric Avery basszusgitáros. A zenekar hamarosan ismét turnézni kezd, és a zenész úgy érezte, nem lenne képes másfél évet úton tölteni Reznorékkal.

„Nagyon vegyes érzelmekkel közlöm veletek, hogy kilépek a Nine Inch Nailsből”, áll Avery nyilatkozatában. „Tudom, ez egy kemény döntés volt, és nem is tudom még, hogy helyesen léptem-e, de a Los Angeles-i zenei életemre szeretnék koncentrálni, és mellékesen filmes munkákra is. Ahogy egyre csak több és több turnéállomást kötöttünk le, hirtelen úgy éreztem, túl sok ez nekem. Csak nemrég tértem haza a Garbage-dzsel lefolytatott kőkemény, egy éves körútról, és az ötlet, hogy ezek után újabb másfél évre útra keljek, ráadásul azzal az erőbedobással, amit a Nails kíván… Szerencsére jóbarátomként Trent mindezt megértette, és értékelte is, hogy most döntöttem így, nem pedig akkor, mikor már mélyen benne járunk a 2013-as és 2014-es turnéban.”

A néhány éves szünetet követően az év elején újjáalakult Nine Inch Nails jelenlegi felállásában Trent Reznor mellett a King Crimson gitáros/énekese, Adrian Belew a fő oszlop, rajtuk kívül Josh Eustis, a Telefon Tel Aviv nevű formáció billentyűs/DJ-je, illetve két korábbi NIN muzsikus, Ilan Rubin dobos és Alessandro Cortini billentyűs/gitáros/basszer is játszik a csapatban. Avery utódjának személyéről egyelőre nem született döntés. A zenekar nyáron adja első koncertjeit, amit ősszel egy teljes amerikai arénaturné követ majd, utána pedig 2014-ben is játszani akarnak, méghozzá a világ minden táján.

A Nine Inch Nails utoljára 2009-ben turnézott, az akkori, hivatalosan búcsúként futott kör Budapestet is elérte. Utolsó stúdiólemezük The Slip címmel jött ki 2008-ban.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 neal and jack and me 2013-05-16 10:41
adrian belew rulz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.