Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mantas bánja, hogy átadta a Venom nevet Cronosnak

0426venomincOktóber 15-én Budapesten is fellép a Venom Inc., amelyben a brit káosztrió eredeti felállásának két tagja, a gitáros Mantas és a dobos Abaddon játszik a banda egy későbbi korszakának frontemberével, Tony Dolan énekes/basszerrel. Mint Mantas a The Metal Voice-nak leszögezte, a Venom Inc. létrejöttével nem szűnt meg az Mpire Of Evil sem, ahol az utóbbi években zenélt együtt Dolannel.

„Az Mpire továbbra is fej fej mellett halad a Venom Inc. mellett, sőt, három nappal ezelőtt, Olaszországban az Mpire Of Evillel léptünk fel headlinerként egy fesztiválon”, mondta a gitáros. „Vagyis a két dolog párhuzamosan fut. A Venom Inc. a német Keep It True fesztivál kapcsán jött össze, ahová először az Mpire-t kötötték le, aztán megkérdezték, nem akarnánk-e pár Venom-nótát is lenyomni. Amikor azt válaszoltam, hogy de hát vannak Venom-dalok a programban, azt felelték: nem, nem, nem, nem, arra gondolnak, hogy megállapodnának Abaddonnal is, hogy csatlakozzon hozzánk néhány dal erejéig. Én pedig igent mondtam, pedig mint azt több interjban is elárultam, 1998 óta nem is beszéltünk egymással. De ezen minden zenekar keresztülmegy, mindenütt vannak ilyen szarságok…”

Mantas saját bevallása szerint nem akar csatározásokba belemenni a Venomot jelenleg az ősfelállásból egyedüliként továbbvivő Cronosszal. „Nem tudom, mit gondol a Venom Inc.-ről, de végső soron a mi teljes nevünk Venom Inc. – Iron & Steel, a rajongók tudják, ki ő, és azt is, mi kik vagyunk. Itt pedig a Venom két alapító tagja is zenél. Nem akarok belemenni ebbe az egészbe, de a rajongók hajlamosak minden csapatot az ikonikus frontemberével azonosítani, és ez nem helytálló. Cronos volt annak idején az utolsó tag, aki belépett a Venomba, méghozzá az én invitálásomra.”

Mantas ennek ellenére sajnálja, hogy annak idején, 2005-ben áldását adta rá, hogy a frontember Venomként vigye tovább a zenekart, amelynek akkor ő már nem volt tagja. „2005-ben az édesanyám már súlyos beteg volt, és nem sokkal később el is veszítettem őt. Nem a zene körül járt az agyam, kurvára leszartam a zenekar elnevezését vagy bármi ehhez hasonlót, és akkor már ki is léptem a csapatból. Cronos ebben a lelkiállapotban hívott fel, mert volt valami dolog az aktuális album kiadási jogaival kapcsolatosan, én meg annyit mondtam neki: haver, én most nem tudok ezzel foglalkozni, a családommal kell törődnöm, nem érdekel, kurvára leszarom, mi történik a lemezzel, jelentesd meg ott, ahol csak akarod. És ekkor kérdezte meg, megfelel-e nekem, ha Venomként folytatja, én pedig igennel válaszoltam. És hogy bánom-e ezt ma? Igen. Mert visszatekintve, ha magamnál lettem volna, azt felelem neki: szerintem a Venom nevet most temessük el.”

A helyzetet ugyanakkor bonyolítja, hogy Cronos a Mantas melletti másik alapítótól, Abaddontól nem kért engedélyt, aki saját bevallása szerint biztosan nemet is mondott volna erre. „Éppen ezért nem is kérdezett meg”, mondta a mostani interjúban a dobos, ám ennek ellenére nem kívánnak pereskedni volt zenésztársukkal. „Ha jogvitába keverednénk, Cronos mellett kizárólag az szólna, hogy már jó ideje zenél Venomként, és az emberek tudják, hogy a Venom név az ő zenekarát jelenti. És ez így rendben is van, ezt senki sem akarja tőle elvitatni, egyikünk sem. Mi csak azt mondjuk: nekünk is itt van valami a tarsolyunkban, erről a történetről is tudja mindenki, miről szól, és mindenki érti is. Amikor eredetileg csak Iron & Steelnek akartuk nevezni a bandát, rögtön azt mondták az emberek: de hát ti a Venom vagytok! És jó volt hallani ezt…”

A következő hónapokban lemezt is rögzítő trió október 15-én Budapesten is fellép a Vader társaságában. A koncertet a Concerto szervezi, további részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 zombee 2015-08-09 20:41
Idézet - P.R.:
El kell ismernem , hogy az utolsó Venom tényleg jól sikerült !
Ez a név mizéria meg hidegen hagy.


Teljesen jók az újkori Venom-ok, míg az Mpire nem hatott meg. Jól van ez így. A Dolan-nal készült lemezeik sem rosszak, bár ha jól tudom, épp azokat nem nagyon akarják elővenni a Venom Inc-el, szóval kicsit suta lesz ez így.
Idézet
 
 
#1 P.R. 2015-08-09 11:17
El kell ismernem , hogy az utolsó Venom tényleg jól sikerült !
Ez a név mizéria meg hidegen hagy.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.