Shock!

augusztus 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Májusban jön a kettes Arch / Matheos, az első dal máris meghallgatható

Winter Ethereal címmel jelenik meg május 10-én Jim Matheos és John Arch újabb közös nagylemeze. Az első szám, a Straight And Narrow máris meghallgatható az albumról.

0327archmatheos

Nyolc évvel a 2011-es Sympathetic Resonance után májusban hozza ki a Metal Blade az Arch / Matheos projekt második lemezét. A Jens Bogren által kevert Winter Ethereal albumon számos vendég bukkan fel: a Fates Warning egykori és jelenlegi tagságát Mark Zonder, Joe DiBiase, Frank Aresti, Joey Vera és Bobby Jarzombek képviseli, de szerepel az anyagon Thomas Lang, Sean Malone és Steve DiGiorgio is.

Jim kiemeli: az új lemez nem feltétlenül az előző folytatása, sokkal inkább újat akartak mondani vele. „Ha Johnnal dolgozunk, nincs rajtunk nyomás, nincsenek határidők, legalábbis mielőtt meg nem kezdenénk a felvételeket”, mondja a gitáros. „Sok időt és rugalmasságot hagyunk magunknak, hogy kiderüljön, van-e egyáltalán mondanivalónk – ez az első és legfontosabb. Írunk, aztán ha elkezdenek alakulni a dolgok, mi pedig inspiráltnak, lelkesnek érezzük magunkat, folytatjuk tovább, egészen addig, amíg magabiztosan nem tudjuk, hogy képesek vagyunk összerakni egy teljes lemezt. Ezúttal úgy döntöttünk, jó ötlet lenne más felállással dolgozni, és így azok a félreértések is elkerülhetők, amiket az első lemez keltett. Közben ugyanakkor olyan benyomást sem szerettünk volna kelteni, hogy itt most egy új archmatheos_czenekar alakult, amely ezen a lemezen túl is továbbiakat tervez, meg turnéra indul. Így aztán eltérő ritmusszekciókkal dolgoztunk a dalokban, hogy kellően változatosak legyenek, már persze azt leszámítva, hogy a középpontban John éneke és az én gitárjaim állnak, amiket mindenki ismer.”

A dallista az alábbi:

01. Vermilion Moons
02. Wanderlust
03. Solitary Man
04. Wrath Of The Universe
05. Tethered
06. Straight And Narrow
07. Pitch Black Prism
08. Never In Your Hands
09. Kindred Spirits

Az első szám Straight And Narrow címmel máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#4 Anomander 2019-03-28 22:44
Mondjuk ez tényleg nagyon jó, várom az egészet.
A Fates Warningnál azért nem jobb szerintem, csak más.
Idézet
 
 
#3 Gábor 2019-03-28 19:33
Zseniális!!! Mint minden ami a Matheos műhelyből kikerül!
Idézet
 
 
#2 Chris92 2019-03-27 11:32
Mondjuk Arch nem turnézott meg énekelt 20+ éven át mint Adler, de így is félelmetes mennyire jól karban tartja a hangját. A lemezt meg tűkön ülve várom.
Idézet
 
 
#1 lambertkoma 2019-03-27 10:05
Csak ez a nóta kifilézi, lepárolja, majd megpirítva fogyasztja el az új Dream Theater és Queensryche albumokat. Sőt, nekem többet mond a Fates Warningnál is mivel, úgy érzem, már Ray is néha rutinból hoz bizonyos frazírokat. Hát itt nézzétek és hallgassátok meg Archot!Nem égett ki, nem énekelte le a hangját, ég benne a szenvedély!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.