Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Májusban jelenik meg a Dreyelands második albuma

Május 24-én, Stages címmel jelenik meg a Dreyelands második nagylemeze. Az albumon új billentyűs mutatkozik be a hazai progmetalosoknál.

1222dreyelands

Sokáig azt sem tudhattuk, egyáltalán elkészül-e a Dreyelands második albuma, de most végre választ kaptunk a kérdésre: május végén kijön a 2010-es Rooms Of Revelation folytatása. A lemezen tizenöt fős vonóskar és tizenhat fős kórus kíséri a zenekart, emellett pedig bemutatkozik az új billentyűs, Kővágó Zsolt (Honeybeast) is. A Stages munkálatait ismét Horváth András Ádám gitáros/producer vezette, a keverésért és a masterért pedig Hidasi Barnabás (HL-Studio) hangmérnök felelt. A borítót és a teljes látványt Nagy Olívia tervezte, aki absztrakt műveivel remekül leképezte a lemez sötét atmoszféráját.

Elődjéhez hasonlóan a Stages is konceptalbum, amely ezúttal Elisabeth Kübler-Ross 1969-es könyvén, A halál és a hozzá vezető úton alapszik. Ebben a szerző bemutatta a haldoklás és a gyász öt fázisát: az öt stációnak megfelelően (elutasítás, düh, alku, depresszió, elfogadás) a lemez is öt szerzeményből áll, és megjeleníti a haldoklás, illetve az életünk során minket ért bármilyen típusú veszteség átélésének teljes érzelmi spektrumát. Ahogy Horváth András Ádám gitáros fogalmaz, a Stages sokkal sötétebb hangulatú anyag lett, mint elődje: „Nemcsak az alapsztori miatt, hanem mert zeneileg is egy sokkal komorabb, borúsabb és súlyosabb útra léptünk, miközben azért megmaradt a ránk jellemző epikusság, többek között az élő szimfonikus és kórus hangszereléseknek köszönhetően.”

dreyelands_cA dallista az alábbi:

01. Denial (2:26)
02. Anger (8:26)
03. Bargaining (10:32)
04. Depression (2:03)
05. Acceptance (12:16)
06. Life Is Worth The Pain (Re-Loaded) (4:53) (bónusz)

Ami a fenti bónuszdalt illeti,dal eredeti verziója korábban kizárólag egy, a 2011-es japán cunami áldozatainak megsegítésére létrehozott jótékonysági válogatáslemezen, a Lion Music finn kiadó által válogatott Embrace The Sunon volt hallható. Az itt elérhető verziót a zenekar részben újrarögzítette plusz a szintetizátorokat élő szimfonikus vonószenekarra cserélte, amely egy kórussal is kiegészült, majd Hidasi Barnabás mindezt újrakeverte és -maszterelte, hogy passzoljon az új lemez hangzásához.

Az album tehát május 24-én jelenik meg az összes fontos digitális platformon és exkluzív, ötszáz példányra limitált, kézzel sorszámozott, 180 grammos, „gyászfekete” vinylen, amely a zenekar weboldaláról lesz elérhető. A lemez április 12-étől előrendelhető a honlapon, és szintén ezen a napon lát napilágot az Anger című első felvezető dal is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.