Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Machine Head: csak hét dal, de azok odavágnak

A Machine Head szeptember 27-én megjelenő új albuma, az Unto The Locust az előző anyag, a 2007-es The Blackening példáját követi: csupán hét dal került fel rá, azok azonban lényegesen hosszabbak az átlagosnál. Dave McClain dobos szerint a csapatnak nem kell ezen a téren törődnie semmiféle elvárással.

„Mindig tiszta lappal indulunk”, magyarázta a Metal Shrine-nak Dave. „De amikor belekezdünk a melóba, néha visszamegyünk kicsit az időben. A laptopomon például legalább százötven-kétszáz riff van még a Through The Ashes Of Empires időszakából, amiket soha nem használtunk fel. Ilyenkor megvizsgáljuk, tudunk-e ezekkel kezdeni valamit, esetleg illenek-e valamelyik új ötlethez.” A dobos azt is elárulta, hogy két majdnem teljesen kész új szerzemény végül nem került fel az új anyag végső verziójára, mert nem voltak velük maradéktalanul elégedettek. Ezek egyike egyébként egy formabontó, zongorás téma, amely valahol, valamikor még napvilágot láthat majd a jövőben.

McClain szerint a zenekar egyáltalán nem izgatta magát azon, hogy az Unto The Locust rendes verziójára csupán hét szám kerül fel, bár a kiadó először természetesen nem rajongott az ötletért. „Amikor a The Blackeninget csináltuk, nyolc dal készült el, amiket tökéletesnek éreztünk. Hiába akart a kiadó tíz-tizenegyet, mi azt mondtuk nekik: itt ez a nyolc, amit szeretünk, és ez az album így kerek. Most ugyanez az ábra. Ez a hét nóta tökéletes egységet alkot, és 53 percnyi zenét rejt. Ott a Rushtól a Moving Pictures hat dallal, ami szintén teljesen kerek úgy. Vagy a Slayertől a Reign In Blood, ami félórás: a dalok gyorsak és rövidek, de állati jók, és ez a lényeg… Nem akartunk feltenni még pluszban nótákat csak azért, mert a kiadó többet akart volna látni. Elhiszem, hogy egy vásárló felé jobban mutat hét helyett tíz dal, de számunkra a minőség a lényeg.”

A lemezre a következő dalok kerülnek fel:

01. I Am Hell (Sonata in C#)
I) Sangre Sani
II) I Am Hell
III) Ashes To The Sky
02. Be Still And Know
03. Locust
04. This Is The End
05. Darkness Within
06. Pearls Before The Swine
07. Who We Are
08. The Sentinel (Judas Priest feldolgozás, speciális bónusz)
09. Witch Hunt (Rush feldolgozás, speciális bónusz)
10. Darkness Within (akusztikus változat, speciális bónusz)

A zenekar októbertől kezdi a turnézást a Sepultura társaságában Dél-Amerikában. Robbék novembertől játszanak Európában nagyon komoly méretű helyeken, de az előbandák mezőnye szintén erős, hiszen a Bring Me The Horizon, a Devildriver és a Darkest Hour mind felsorakozott mellettük. A négyesfogatot Magyarországhoz legközelebb november 12-én, a bécsi Gasometerben lehet elcsípni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.