Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lynch Mob: ismét együtt a két régi haver

Sajátos felállásban indul egyhónapos amerikai turnéra januárban a Lynch Mob, George Lynch gitáros, Oni Logan énekes és Robbie Crane basszusgitáros mellett ugyanis a Dokken dobosa, Mick Brown lép majd színpadra a koncerteken.

A novemberben Budapesten is fellépett Lynch Mob utolsó felállásában Brian Tichy dobolt, őt azonban elszólította a kötelesség, hiszen hamarosan érkezik az új Whitesnake anyag, majd jön a turné, amiben ő is érdekelt. Így került a bandába végül Mick, aki annak idején a Lynch Mob első felállásában is helyet kapott a Dokken feloszlását követően. Érdekesség, hogy George és csapata minden egyes koncerten kiválaszt majd egy helyi gitárost, aki jammelhet is velük a színpadon.

George egyelőre nem fűzött bővebb kommentárt a dobos csatlakozásához, de a dolog azért izgalmas, mert mióta 2009-ben a gitáros egy Dokken koncerten a ráadásban Jeff Pilson basszerrel együtt felment a színpadra, a melodikus színtéren folyamatosan a banda klasszikus felállásának újjálakaulásáról pletykálnak. A több mint 10 millió albumot eladott Dokken a '80-as évek egyik legjobb hajbandája volt, az Egyesült Államokban és Japánban emellett a legnépszerűbbek közé is tartoztak, így nem véletlen, hogy sok a találgatás.

George ugyanakkor decemberben kétértelműen nyilatkozott a folytatásról. „Volt pár megbeszélésünk Donnal, rendeztünk közös koncerteket a Lynch Mobbal és a Souls Of We-vel, megcsináltuk együtt a Loud Park fesztivált Japánban, és ugyan azt mondta, hogy benne van a dologban, papír sosem született... A legutóbbi pár beszélgetésünk alapján pedig úgy tűnt, mintha csak amolyan bérzenészként lenne rám szüksége. Emlékeztettem, hogy az ilyesmitől az első perctől fogva elzárkóztam, hiszen nem vagyok az a típus. Szóval most úgy látom, nem biztos, hogy sor kerül a dologra. De közben meg a teljes eredeti felállás összejött, mielőtt turnéra indultam volna Európában, és egyetértettünk abban, hogy 2012-ben csinálunk egy világ körüli turnét, szóval..."

Lynch szerint – Don legutóbbi nyilatkozataival ellentétben – arról sincs egyelőre hivatalos megállapodás, hogy a Dokken klasszikus felállása már a 2011-es évi nyári európai fesztiválokon fellépne. „Szerintem ezeket a pletykákat Don csak azért terjeszti, hogy felkavarva tartsa maga körül a levegőt, és több nézőt vonzzon. Nyilván én is esendő vagyok, mint minden ember, de az esetek 99,9 százalékában megpróbálok őszinte lenni. Don... Nos, Don őszintesége mindig is problémát jelentett számomra, ő ugyanis sosem volt megbízható személyiség. Sosem azt mondta, amit gondolt, és sosem azt tette, amit mondott." Lynch ugyanakkor elismerte, hogy Jeff Pilson basszusgitárossal három új dalt is írtak a Dokken számára, és azt is, hogy az eredeti elképzelések egy teljes friss albumról, majd egy azt követő két hónapos turnéról szóltak. „A labda a pályán pattog, de ha Don nem játszik fair módon és nem őszinte, nem lesz az egészből semmi", szögezte le a gitáros.

A Dokken két főembere már a fénykorban is híres volt folyamatos marakodásáról, és végül a drogproblémákkal súlyosbított konfliktusok vezettek a csapat feloszlásához is. 1994-ben, hat év szünetet követően ugyan újjáalakultak, de Lynch akkor sem maradt sokáig a bandában, két modernebb hangzású albumot követően ismét kilépett a Dokkenből.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-01-05 20:32
Ez már majdnem a klasszikus felállás. Aki ott volt novemberben a hajón, az jó nagy mázlista, mert az volt az első, és egyben az utolsó Lynch Mob buli kishazánkban.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.