Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lulu: Lars büszke, Danko már árulja a Metallica-gyűjteményt

Habár a Metallica tagjai nagyon büszkék rá, az első netes reakciók igencsak hevesek és többnyire elutasítóak a banda Lou Reeddel közös Lulu albumát illetően. Lars Ulrich egy friss interjúban ugyan reményeit fejezte ki azt illetően, hogy a rajongók megértik az albumot, Danko Jones például ironikusan máris meghirdette eladásra a Metallica-kollekcióját...

„Ez egy nagyon jammelős lemez, nagyrésze kötetlen, amit ráadásul egyből felvettünk", magyarázta Lars a That Metal Showban. „Az egy-két-há-négy után igazából senki sem tudta, merre haladunk... Teljesen laza az egész, és remélem, minden Metallica rajongó elég nyitott lesz majd a befogadásához. Ez egy súlyos lemez, de nem négyperces, könnyen fogható heavy metal dalokba strukturált formában. Mindig is szerettünk skatulyákon kívül gondolkodni, és reméljük, hogy a rajongóink többsége is így áll a dolgokhoz. Vagy ha nem is követnek minket, legalább elismerik ezt a hozzáállást. És persze amikor kimerészkedünk a saját dobozunkból, az utána csak mindig még kényelmesebbé teszi a visszatérést a normál közegünkbe. Ilyenkor sokkal jobban élvezzük a heavy metalt is. Összességében azt mondanám, ez a lemez sokkal inkább Lou Reed projekt, mintsem Metallica album, mivel ő írta az összes szöveget, és már be is mutatták a kompozíciókat Berlinben. Vagyis a dolognak önmagában is van némi történelme, mi pedig kicsit besúlyosítottuk..."

Lars szavai ellenére a Metallica rajongók többsége az első visszajelzések szerint nem igazán díjazza a Lulut. Egyikük, Danko Jones például a Twitteren több posztban is kifejezte nemtetszését az album iránt. „Jó reggelt! Múlt éjjel a Metallica / Lou Reed lemezt hallgattam. Metallica gyűjtemény eladó!", írta egyik bejegyzésében. Máshol a filmtörténet legnagyobb pénzügyi fiaskóit emlegette az album kapcsán, és csak a rock'n'roll Ishtarjának, Waterworldjének és Battlefield Earthjének titulálta azt.

A teljes egészében meghallgatható Lulu hivatalosan október 31-én jelenik meg Európában.

 

Hozzászólások 

 
-1 #16 Gérnyi Tamás 2011-10-27 14:40
Nekem nincs bajom a gyorsabb számok szimfonikus verziójával sem, Hetfield hangjáról meg csak annyit, hogy pl. (főleg mai füllel hallgatva) a Kill / Ride / Master 3-ason hallható serdülő/mutáló fahang nem jön be. Egyszerűen még zeneileg nagyszerű Ride is hallgathatatlan sok helyen "ének" szempontjából, lehet jobb lett volna ha csinálnak egy instrumentális verziót is a lemezből.
Ízlések és pofonok, ugyebár.. :)
Idézet
 
 
+2 #15 Draveczki-Ury Ádám 2011-10-27 09:51
Idézet - Gérnyi Tamás:
jó pár szám előtt teljesen új dimenziókat nyitott az a fajta hangzásvilág

A Load-Reload dalok némelyikébe beletette a nagyzenekar, ami hiányzott belőlük, a régebbiekhez azonban egyszerűen nem lehetett mit hozzátenni. A thrashes, gyors dalok szerintem különösen rosszul sikerültek, egyszerűen nincs bennük helye szimfonikusokna k, mégis beleszuszakoltá k őket. Hetfield énekteljesítmén ye meg az egész lemezen tök gáz, megpróbált mindent túlénekelni, ráadásul a '90-es évek második felében olyan előszeretettel használt gajdolós hangján.

Az nem kérdés egyébként, hogy a St. Anger minden szempontból mélypont volt. Annál szarabb lemezt mainstream zenekar szerintem soha az életben nem adott ki, és nagy valószínűséggel nem is fog.
Idézet
 
 
#14 Gérnyi Tamás 2011-10-27 09:25
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - björn:
majd jött az S&M, és ugye ki ne akarna Metallica dalokat hallgatni szimfonikusokka l

Én például nem akartam. :) A mai napig roppant kínosnak és gyengének tartom azt a lemezt.


Pedig az egy nagyon jó lemez, rendkívül igényes, nem csak egy hirtelen összetákolt valami és azért jó pár szám előtt teljesen új dimenziókat nyitott az a fajta hangzásvilág.
Az már más kérdés persze, hogy milyen üzleti okok álltak a háttérben. Nyilván nem szerették volna, ha csak az Apocalyptica kaszál a Metallica dalok szimfonikus verzióival.
De az S&M mai füllel hallgatva is sokkal igényesebb, jobb, mint akár a cél nélküli St. Anger, akár az erőltettet Death Magnetic. A Lulu-ról nem is beszélve..
Idézet
 
 
+1 #13 Aladin 2011-10-26 20:06
a metallica a bűbáj mágia nagymestere. mindig is az volt.
Idézet
 
 
-2 #12 mrataxi 2011-10-26 10:18
nahát, azt hittem, csak én tartom röhögségesnek a metallicát (legalábbis egy ideje)
Idézet
 
 
-5 #11 matyi 2011-10-26 08:08
elég kínos a metallica alapból is... főleg 2011-ben...
Idézet
 
 
+2 #10 Draveczki-Ury Ádám 2011-10-26 07:59
Idézet - björn:
majd jött az S&M, és ugye ki ne akarna Metallica dalokat hallgatni szimfonikusokka l

Én például nem akartam. :) A mai napig roppant kínosnak és gyengének tartom azt a lemezt.
Idézet
 
 
+3 #9 björn 2011-10-26 06:40
Direkt csinálnak valami kurvaszart, hogy évekig mindig arról beszéljen (nem csak a Metallicafanok) , majd csinálnak egy rajongókonform lemezt, amit már ez a kibővített érdeklődő tábor vesz meg.
A Loadot sikeressé tette a várakozás, a Reload azér csalódás volt majd jött az S&M, és ugye ki ne akarna Metallica dalokat hallgatni szimfonikusokka l. Majd jött a St Anger, ami elmondhatatlanu l szar, aztán jött egy rajongó konform Death Magnetic (én ettől se ájultam el egyébként), most a bosszantó Lulu, szval a következő lépés megint valami Metallicás lesz valszeg.
Idézet
 
 
+3 #8 Valentin Szilvia 2011-10-25 22:57
Idézet - M:
ugyanaz lesz vele, mint a st anger-nél. az elején mindenki fikázza, lehordja, de pár év elteltével azzal jönnek elő, hogy hát azért ez mégse volt olyan rossz :)
amúgy ha már ennyire együtt akartak dolgozni, születhetett volna ebből valami jobb is, vagy inkább valami rövidebb, ha már ilyen lett


Nem. A St. Anger még mindig szar. :D
Idézet
 
 
+5 #7 Mr. Cool 2011-10-25 20:43
Nem értem a parát, a Metallica eddig is egy kalap szar volt kb, ez a lemez nem oszt, nem szoroz. Továbbmegyek, Lars Ulrich a legnagyobb ratyi ebben a zenekarban...
Jézusom.
Idézet
 
 
+2 #6 Venomádi 2011-10-25 19:56
Az egész ötlettel amúgy semmi baj nem lenne, meg a zenével se. Csak tényleg ez a Reed csóka vitt el vadászni mindenkit az erdőbe...
Idézet
 
 
+3 #5 varga mihály 2011-10-25 18:24
ez a lulu még annyit sem ér hogy letöltve meglegyen !! borzalmas !! nem értem én ezt kérem !!! hiába van bele sulykolva minden cikkben hogy ez nem metallica !! nem ezt várják ez emberek !még jó hogy az új megadeth ,anthrax , machine head itt van ! ezekről a lemezekről bármelyik perc többet ér az egész lulunál !!! kíváncsi leszek azért az eladásokra .. majd jön a nagy szöveg meg a sok mellé beszélés hogy ez miért is jó ... már alig várom hogy arany lemez legyen !!!
Idézet
 
 
+3 #4 Milan 2011-10-25 17:47
Ha kiadnának egy olyan verziót amiről leszedik a Lou Reed "ének"sávot szerintem még tetszene is. :)
Ez a kántálás kibaszott idegesitő...
Idézet
 
 
+2 #3 M 2011-10-25 17:04
ugyanaz lesz vele, mint a st anger-nél. az elején mindenki fikázza, lehordja, de pár év elteltével azzal jönnek elő, hogy hát azért ez mégse volt olyan rossz :)
amúgy ha már ennyire együtt akartak dolgozni, születhetett volna ebből valami jobb is, vagy inkább valami rövidebb, ha már ilyen lett
Idézet
 
 
#2 rotten 2011-10-25 16:00
Úgy tűnik én nem vagyok elég nyitott.
Még jó, hogy itt van a Th1rt3en.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.